Veckans händelser (V.49)

Under galan Spike Video Game Awards som hölls tidigare i veckan avslöjade From Software och Namco Bandai en uppföljare till Dark Souls.
Dark Souls II, som titeln är, kommer att utspela sig i en helt ny värld och släpps till Playstation 3, Xbox 360 samt PC.
Den tidigare producenten av Souls-serien Hidetaka Miyazaki kommer denna gång att bara övervaka projektet och lämnar därför över rollen till Tomohiro Shibuya.
Bland annat säger Shibuya att: “The entire development team is striving to make Dark Souls II an experience that is fresh while not forsaking its roots in presenting players with challenging gameplay. Our goal is to surprise and delight our fans with new experiences and plot twists while enticing new players to join our dark journey.

Utvecklarna Million och Arc System Works gick för ett tag sedan ut med att de utvecklar ett nytt River City Ransom-relaterat Beat ’em up-rollspel. Nu har man visat upp mer av spelet som går under titeln Riki’s Legend och som släpps till 3DS i Japan den 12 december.

Square Enix har satsat hårt på smartphones och surplattor de senaste åren och efter releaser av bland annat Final Fantasy I, II och III kommer nu även 3D-remaken av Final Fantasy IV.
iOS-ägare kan den 20 december ladda ner spelet med något förbättrad grafik sedan DS-releasen och senare nästa år kommer det även till Android.

FFIV Ios

Nyligen sändes animeserien Persona 4 – The Animation i Japan och nu är det också avslöjat att Atlus DS-titel Shin Megami Tensei – Devil Survivor 2 kommer att få en animetolkning.
I april nästa år börjar serien sändas i Japan.

Under veckan öppnade Square Enix upp en ny teaser-sida för en kommande titel. I skrivande stund är det lite över 2 dagar kvar och som bilden nedan visar ser vi orden Star, Border, War, Galaxy, Divide och Ambition.
En första tanke är såklart att det rör ett nytt Star Ocean-spel men Square Enix registrerade nyligen namnet Star Galaxy vilket har stor chans att vara kopplat till detta.
Själv hoppas jag på Star Ocean 5 till Ps3, 360, Wii U men chansen att det blir ett iOS- eller Android-spel känns tyvärr mer aktuellt.

Teaser site Star

Har du undrat hur det vore att jobba på Level 5? Utvecklarna har nu visat upp en kortare video från deras japanska kontor i samband med kommande Ni no Kuni.
En spelbar demo på Ni no Kuni har även lagts upp på PSN under veckan.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Paper Mario – Sticker Star (EU, 3DS(3DS eShop)

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.49)

 1. Alex skriver:

  Dark Souls 2 är mycket goda nyheter!
  Bara man inte tar bort den höga svårighetsgraden så tror jag det blir bra.
  Efter Star Ocean 4 är jag inte jättesugen på ett nytt men har gillat tidigare delar. Jag tror också som du att det antaligen blir något mindre mobilspel eller liknande.

  • Jag var en av dem som faktiskt gillade Star Ocean TLH. Kan hålla med om att storyn inte var någon höjdare men striderna var riktigt bra. Fanns också mkt referenser till tidigare delar vilket var intressant.
   Star Ocean är en av mina favoritserier så jag är riktigt spänd 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: