Veckans händelser (V.51)

Som vissa kanske märkte uteblev förra veckans händelser så en del av nyheterna och releaserna kommer att vara från då. Detta är också sista Veckans händelser för året men nästa år är det tillbaks som vanligt igen.

Under veckan på Jump Festa har Square Enix delat med sig av en ny trailer från Lightning Returns – Final Fantasy XIII som släpps nästa år till Playstation 3 och Xbox 360.

Redan den 26 februari kan alla ägare av amerikanska 3DS-konsoler se fram emot Etrian Odyssey IV – Legends of the Titan. Nedan är en ny trailer som fokuserar på klassen Medic.

Är inte Etrian Odyssey IV anledning nog att importera en amerikansk 3DS har Atlus i veckan även avslöjat att de kommer att släppa Shin Megami Tensei – Devil Summoner: Soul Hackers under våren 2013. Spelet är en dungeon craweler och släpptes ursprungligen till Sega Saturn exklusivt i Japan.

Enligt Earthbound-skaparen Shigesato Itoi är något nytt i görningen. Förvänta er inte ett Earthbound 4 (Mother 4) då han via Twitter avslöjat att det rör sig om en ”re-release”.
Kan det vara något till Virtual Console tro? Eller en fysisk utgåva av Earthbound 1-3 till 3DS? Vad tror eller hoppas du?

earthbound

Square Enix släppte nyligen Final Fantasy IV och tidigare Final Fantasy III till iOS-enheter. Nu verkar även Final Fantasy V vara på ingång men tillskillnad från de två redan släppa titlarna har 5:an inte gjorts om till 3D. Är det en simpel portning av 2D-spelet eller en helt ny 3D-remake?
Som ni även ser på bilden nedan verkar Final Fantasy V bara vara början på mobilsläpp av Final Fantasy.

FFV iOS

Förra veckan avslöjade Nis America att de släpper Hyperdimension Neptunia Victory den 12 mars i Nordamerika och den 15 mars i Europa. Efter att Hyperdimension Neptunia mk2 överraskat i år ska det bli intressant och se om Compile Hearts utvecklat serie ännu mer.

3DS-remaken av DS-titeln Shin Megami Tensei – Devil Survivor har sedan 2011 varit ute i Nordamerika men nu har Ghostligth avslöjat att Europa får spelet den 22 februari.
Något releasedatum för Devil Survivor 2 till DS som Ghotslight även ska ge ut finns ännu inte.

DS overclocked

Slutligen avtäcktes Square Enix teasersida och som flera trodde hade det att göra med den nyligen registrerade titeln Star Galaxy men inget samband med Star Ocean tyvärr.
Star Galaxy är ett webb- och kortbaserat spel som släpps nästa år i Japan.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Castlevania – SotN (EU, PSN- PSone Classics)
– Crimson Shroud (EU/US, 3DS eShop)
– Final Fantasy IV (EU/US, iOS)
– Final Fantasy Theatrhythm (EU/US, iOS)

Mitt val: Bortsett från Crimson Shroud från Level 5 har vi fått flera bra portningar. Båda Final Fantasy-spelen är riktigt bra i sina ursprungliga tappningar men har man ännu inte spelat Castlevania SotN är det ett måste. Det är seriens absoluta höjdpunkt och ett av de bättre actionrollspelen någonsin. Det tog ett tag för spelet att komma till PSN men nu är det slutligen här!

Veckans tips:

För ett tag sedan slog Super Motaro igen sin webbutik för att starta en fysisk butik som sedan gick omkull. Nu verkar det som att webbutiken startat upp igen vilket är goda nyheter då det var en av mina favoritbutiker med retro- och importspel.

Super Motaro

Spelat i veckan:

Äntligen har den två veckors långa semestern dragit igång och efter kvällens 12 timmars långa Sagan om Ringen-maraton som ska äga rum kan jag börja plöja igenom spellistan för julen.
Bland annat ska jag försöka hinna igenom Pokémon Black 2, Rhapsody, The Legend of Heroes – Trails in the Sky, Earthbound Zero (Mother), River City Ransom och Gunple – Gunman’s Proof som jag påbörjade under gårdagen.

Gunman’s Proof finns bara ute i Japan till Super Famicom men har översatts på engelska i efterhand. Hittills är det en riktigt intressant och humorfylld titel som påminner om Zelda fast i vilda västern med utomjordingar. Som ni hör kan det inte gå fel!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: