Veckans händelser (V.06)

Nyligen avslöjade Xenoblade-skaparna Monolithsoft sitt kommande Wii U-spel med namnet ”X”. Nu verkar företaget ha ännu mer spel på gång då man via Facebook sökt efter ny personal.
Möjligtvis har det något att göra med 3DS:en då man bland annat söker en 3DCG designer.

monolith

För att fira Final Fantasy-seriens 25-årsjubileum har man en stor rea på amerikanska PSN av flertalet Final Fantasy-spel.
Mer specifikt rör det sig om Final Fantasy I,II-IX, Tactics och Dissidia.

FF7

Dynasty Warrior-utvecklarna Omega Force kommande spel där du jagar demoner Toukiden har fått en ny kort trailer.
I Japan släpps spelet till både Vita och PSP under 2013 och om Tecmo Koei tar över det till Europa eller Nordamerika har inte avslöjats.

För oss i väst lockar antagligen Tales of Xillia mest för stunden men i hemlandet Japan är nysläppet av Tales of Hearts R till Playstation Vita antagligen en hetare kandidat.
Ursprungligen kom spelet till DS för några år sedan men släpps nu alltså på nytt den 7 mars i Japan.
Nedan är en ny trailer för den intresserade.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Fire Emblem – Awakening (US, 3DS/3DS eShop)
– Fist of the North Star 2 – Ken’s Rage (EU/US, PS3/PSN/360/XBLA/Wii U eShop)

Mitt val: Det finns en fördel med att äga en amerikansk 3DS. Många titlar hittar ut mycket snabbare och Fire Emblem är ett sådant fall.
Tyvärr släppte Nintendo en alldeles för liten första tryckning så spelet är slutsålt överallt och då Ni no Kuni tagit upp stor del av min fritid brydde jag mig heller inte om att förhandsboka det.
Förhoppnignsvis kommer det in fler exemplar snart för Fire Emblem – Awakening verkar vara ett riktigt bra strategirollspel.

Veckans tips:

Gaijinworks Kickstarter-kampanj som man tidigare haft för dungeon crawlern Class of Heroes 2 lyckades halft som många kanske minns.
Spelet nådde inte sitt mål men tillräckligt ändå för att släppa titeln via PSN (dvs inte fysiskt till PSP).

Nu har man däremot startat en förhandsbokning för den fysiska UMD-utgåvan och om man får över 2500 förhandsbokningar kommer det ändå att släppas en.
Den digitala kommer att kosta 25 dollar och den fysiska, om de lyckas, 35 dollar (då ingår även en kod för digital nedladdning).
Med bara ett par tusen kopior är Class of Heroes 2 ett spel som mycket väl kan komma och bli smått ovanligt så in i förhandsboka ditt exemplar innan den 14/2.

Länk!

Spelat i veckan:

Efter en bit över 30 timmars speltid börjar jag skymta slutet av den underbara resa Ni no Kuni bjudit på.
Även om jag antagligen har några timmar kvar och flera timmars sidouppdrag att ta mig an så vill jag inte att det ska ta slut.
På något sätt känns det lite tråkigt att årets största release snart är över och även om våren har mycket spännande känns det inte som lika storslagna släpp.
Kanske får man ta och gräva ner sig i lite äldre titlar eller ge sig ikast med den nyinköpta konsolen som jag kommer att skriva lite mer om till veckan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: