De bästa PS2-importerna?

Tillsammans med Super Nintendo och Playstation är antagligen Playstation 2 en av de bättre RPG-konsolerna någonsin.
Även om vi i Europa fick vår beskärda del av riktigt bra rollspel såsom Persona 4, Shadow Hearts Covenant, Final Fantasy-spelen och många fler var det flera titlar som bara släpptes i Japan och Nordamerika.

Därför har jag nu, efter att ha skjutit upp det ett x antal år, inhandlat en amerikansk PS2-konsol för att äntligen kunna importera flera av spelen som länge velat testats.

Nedan är min lista på de rollspel jag mest är förväntansfull över men kom gärna med lite tips på vad man bör prioritera.

5. Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2 – Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon

Föregångaren med sin minst lika krångliga titel, Shin Megami Tensei: Devil Summoner – Raidou Kuzunoha vs. The Soulless Army, blev aldrig så bra som jag hade hoppats på.
Miljöerna som utspelar sig i ett alternativt Japan under 30-talet och berättelsen som både blandar demoner och en spännande deckarhistoria var riktigt bra men tack vare de alldeles för frekventa striderna som aldrig bjöd på någon utmaning hamnade spelet på hyllan efter några timmars spelande.
Del två har däremot många lovordat för att vara en klar förbättring och förhoppningsvis en titel värdig Shin Megami Tensei-namnet.

4. Xenosaga Episode 1-3

Att bara släppa del två i Europa av en trilogi på tre sammanhängade delar som också fokuserar väldigt mycket på storyn känns som ett riktigt dumt beslut.
Efter att ha spelat både Xenoblade Chronicles som snabbt blev en favorit och Xenogears som även det håller hög standard ska jag när tid ges ge mig på hela trilogin och äntligen få se vad vi i Europa gick miste om.

3. Suikoden III

Suikoden III ser kanske inte lika vackert ut som Suikoden V eller verkar vara lika välskrivet som Suikoden II men bara tanken på att ett ospelat Suikoden-spel finns runt hörnet gör mig glad i den alldeles för långa väntan på en officiell sexa.

2. Tales of Legendia

Med den sjunde delen i Namcos långgående Tales of-serie verkar striderna vara minst lika fartfyllda som de i Tales of Graces f.
Är Tales of Legendia bara hälften så bra som Tales of the Abyss eller Tales of Vesperia så är jag nöjd.

1. Radiata Stories

Tri-Ace har kanske inte gjort riktigt lika bra ifrån sig den senaste generationen men tidigare har de imponerat med många välgjorda rollspel.
Star Ocean är en personlig favoritserie och Valkyrie Profile till Playstation är än idag ett väldigt originellt spel.
Det är därför inte konstigt att jag sedan utannosenringen sätt fram emot Radiata Stories.
Jag vet inte exakt vad jag ska förvänta mig av detta spel men med stridssystem som det i Star Ocean 3 i bagagen vet jag att Tri-Ace kan göra riktigt bra actionrollspel.

Annonser

6 Responses to De bästa PS2-importerna?

 1. Fredrik skriver:

  Suikoden III är anledningen till att jag köpte en PS2 för 10 år sedan ungefär. och chippade den. Det var också det första spelet jag importerade direkt från USA via Ebay, istället för att använda mig av någon mellanhand här i Sverige som Webhallen osv. Har under den senaste tiden haft tankar på att spela om det igen (då jag spelade igenom Suikoden 1 och 2 nyligen), men Ni no Kuni tar upp min tid för tillfället.

  Har även Xenosaga 1-3 och Radiata Stories, men har bara spelat första Xenosaga och Radiata Stories. Tröttnade dock på båda efter ett tag, tyvärr.

  • Hur tycker du trean står sig i jmf med övriga titlar?
   Blir antagligen Suikoden 3 efter jag spelat Radiata Stories som inhandlats. Om det inte vore för att VG+ hade det nytt i lager hade jag nog satsat på Suikoden först.

   Får hoppas att jag gillar spelen mer då. Blev klar med Ni no Kuni nu så tänkte ge mig på Radiata Stories till helgen.

   Testade nyss konsolen så den fungerade och så och reagerade på hur dålig grafiken är. Iaf sämre än vad jag minns.
   Undrar om man kommer tycka likadant om typ Ni no Kuni om 10 år?

   • Fredrik skriver:

    Vissa delar av Suikoden III har åldrats väldigt dåligt, kontrollen och animationerna tänker jag då främst på då dom känns väldigt stela och så.

    Men med story och så vidare, så är det helt okej. Rätt bra faktiskt, även om jag föredrar Suikoden 1, 2 och 5 och stör mig lite på diverse småsaker. Gillar dom 3 huvudpersonerna, speciellt Chris Lightfellow som är en av dom absolut bästa kvinnliga huvudpersonerna jag stött på i ett spel.

    Grafiken är i stort sett samma som jag minns. Problemet för mig är dessa moderna och platta TV-apparater som suger på att visa analoga signaler, vilket gör det lite suddigt och så. Det hade varit trevligt om Sony hade släppt en ny PS2 modell med HDMI när dom la ner PS2-stödet i PS3an.

   • Verkligen, en HDMI PS2:a som också vore regionsfri hade inte varit helt fel.
    Det kan faktiskt vara min TV som är problemet. Hade 32 tum tidigare och nu 46.
    Äldre konsoler som NES, SNES osv kör jag på en tjock-TV men PS2:an låter jag nog sitta i plattTV:n så man kan koppla ned komponentkabel. Jäkla skillnad på komposit och komponent iaf.

 2. Alex skriver:

  Jag skulle själv vilja spela Suikoden 3, Xenosaga och Tales of Legendia framförallt.
  Sen finns väl också ett Mana-spel och Grandia 3 som aldrig kom hit?
  Har tyvär bara en Pal PS2a men borde kanske chippa min också.

  • Det stämmer. Suktade själv en del efter Dawn of Mana när det var nytt men inte lika sugen idag då det verkar ha fått en hel del kritik.
   Grandia-spelen kan nog vara bra men måste spela 2:an först som står i hyllan och väntar.
   Vore det inte för att jag fick min PS2:a rätt billigt från Tradera hade jag nog också valt chippning. Skönt att kunna ha en konsol för alla regioner framme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: