Veckans händelser (V.12)

Sedan en tid tillbaks avslöjade Square Enix att Final Fantasy X HD kommer att få en nyrelease till både Playstation 3 och Vita.
Nu har de avslöjat att även Final Fantasy X-2 kommer att få samma behandling och både titlarna är tänka att hitta ut redan i år. Till Playstation 3 släpps de i ett och samma paket medan de kommer separat till Vitan.
Både spelen är baserade på de tidigare Japanexklusiva international-utgåvorna.

FFX:X-2 HD

Förra veckan avslöjade Capcom att de två gamla arkadrollspelen Dungeons & Dragons – Shadow Over Mystara och Tower of Doom släpps digitalt till Playstation 3 och Xbox 360.
Under PAX East i veckan avslöjade man samlingen namn, Dungeons & Dragons – Chronicles of Mystara, och att den även kommer att släppas till PC och Wii U när releasen äger rum senare i juni.

En annan titel fast till Nintendo 3DS som följer i Dungeons & Dragons fotspår är Code of Princess som hittade ut i Nordamerika under förra året.
Redan nästa vecka, den 28 mars, släpps det slutligen i Europa via eShop.

CoP

Vi har redan sett Final Fantasy 1-4 hittat ut till iOS och Android. Nu är det även dags för Final Fantasy V att få en release.
Spelet baseras på GBA-versionen och kommer fortfarande att vara i 2D men med förbättrad grafik i stil med Final Fantasy Dimensions.
IOS-versionen släpps i mars och Android i sommar.

FF5 iOS

Äntligen verkar det som att Level 5 och Brownie Browns simulator-rollspel Fantasy Life når ut i väst till 3DS.
Även om inget officiellt har sagts så registrerade man under veckan titeln här i Europa. Mer info borde dyka upp framöver. 

Slutligen för veckan så har Vanillaware delat med sig av en helt ny trailer från deras kommande actionrollspel Dragon’s Crown. Spelet är tänkt att släppas redan i år till Playstation 3 och Vita.

Källa: Siliconera

Veckans releaser:

– Monster Hunter 3 Ultimate (EU/US, 3DS/Wii U/eShop)
– Pokémon Mystery Dungeon (US, 3DS/eShop)
– Hyperdimension Neptunia Victory (EU/US, PS3)
– Carnage Heart EXA (US, PSP via PSN)
– Warriors Orochi 3 (EU, PS3 via PSN)
– Atelier Totori Plus (EU/US, PSV via PSN)

Mitt val: Monster Hunter 3 Ultimate får en något mer sugen på en Wii U men ännu har Nintendo inte övertygat helt och hållet.

Isället är det Hyperdimension Neptunia Victory som lockat mest under veckan. Efter en riktigt usel start som sedan följdes av en positivt överraskande uppföljare hoppas jag på ännu mer förbättring i del 3.
För den som gillar anime och vill ha ett lättsamt och humorfyllt rollspel så kan Hyperdimension Neptunia Victory vara ett bra val.

Veckans tips:

Spelat i veckan:

Varför stannade de bästa rollspelen i Japan till Nintendo 8-bitars?
Se bara på Sweet Home, Earthbound Zero och titeln jag spelat igenom under veckan: Radia Senki.

Jag tror att jag redan har tipsat om Radia Senki eller The Chronicle of Radia War tidigare men ett spel som detta får inte missas.
Radia Senki är ett actionrollspel som påminner en del om Star Oceans strider och likt Final Fantasy XII exempelvis kan man ge olika kommandon/taktiker åt sina AI-styrda medspelare.

Tecmo har verkligen lyckats få de flesta bitarna på plats med roliga strider, för sin tid en välgjord berättelse och toner samt en bild som får många andra NES-titlar att blekna.

Annonser

3 Responses to Veckans händelser (V.12)

  1. eclectrocute skriver:

    Nu när SquareEnix snart har släppt alla 2d-versioner av Final Fantasy till iOS får man bara hoppas att de gör en kulturgärning och gör detsamma med de tidiga Dragon Warrior/Quest-spelen. Men det är ju att hoppas på nåt orimligt.

  2. eclectrocute skriver:

    Tror det ska funka nu. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: