Famicom Premakes (DEL 2)

Denna gång tar vi en närmare titt på två stycken populära Playstaion-titlar som fått en kinesisk 2D-behandling till Famicom.
Del 1 med Final Fantasy IV och Zelda – A Link to the Past kan läsas här.

Bio Hazard (Resident Evil)
Resident Evil eller Bio Hazard som det kallas i Japan är än idag ett av mina favoritspel. Få platser har känts lika spännande och atmosfäriska som spelets ökända herrgård.

Waixing Science & Technology, som ligger bakom denna premake, har överraskande nog gjort detta bra. Det är verkligen inte perfekt men ändå underhållande och på många sätt likt originalet.

Utöver en något annorlunda herrgård är den största skillnaden striderna. Istället för zombie-action med en klumpig kontroll som i originalet påminner det om Resident Evil Gaiden till Gameboy Color.
När du stöter på en zombie går man in i förstaperson och där gäller det att trycka i rätt tid för att skjuta eller hugga ner de levande döda.
Efter att man vant sig vid detta fungerar det helt okej och i kombination med mycket utforskande samt en låg språkbarriär är Bio Hazard den bästa premaken hittills.

Bio Hazard (1) Bio Hazard (2)

Bio Hazard (3) Bio Hazard (4)

Final Fantasy VII
Drömmen om en ordentlig HD-remake av Final Fantasy VII känns långt borta men tack vare ShenZhen Nanjing Technology finns det i 2D i alla fall.

Tyvärr är det överlag riktigt dåligt gjort och likt Final Fantasy IV, som jag skrev om sist, är striderna alldeles för utdragna.
Bortsett från karaktärsporträtten har man valt en enkel ”klippa och klistra”-utväg där exempelvis Midgar mer påminner om ett slott från tidigare delar och pryds av vimplar, torn och skogsbakgrunder.

Ganska snabbt kommer de flesta att lägga handkontrollen åt sidan för detta hade, trots att det är en kinesisk kopia, kunnat gjorts mycket bättre.

För den som inte vill lära sig kinesiska så finns det i alla fall en engelsk översättning ”online” och även en version där svårighetsgraden balanserats till spelbart.

FF7 (1) FF7 (2)

FF7 (3) FF7 (4)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: