Veckans händelser (V.17)

Nordamerika fick nyligen ta del av 3DS-remaken av Shin Megami Tensei: Devil Summoner – Soul Hackers och nu har även NIS America gett det glada beskedet att titeln kommer att nå Europa till hösten.

SMT SH
Ett annat Shin Megami Tensei-spel som redan släppts till 3DS i Europa fast då av Ghostlight är Devil Survivor – Overclocked. Som många redan fått erfara lider spelet av flertalet buggar som kan göra det mindre spelbart. Ghostlight arbetar såklart på en uppdatering och har nu meddelat att uppdatering bara måste godkännas av Nintendo för att sedan kunna hitta ut på eShopen under de kommande veckorna.

SMT DS O
Nyligen utannonserade Atlus att man har en nyversion under utveckling av det första Etrian Odyssey-spelet där större fokus kommer att ligga på berättelsen.

Redan i juni släpps det i Japan till Nintendo 3DS och nedan är spelets första trailer.

För en tid tillbaks sedan avslöjade Gust den femtonde delen i sin långgående Atelier-serie.
Atelier Esha & Logy, som spelet heter, kommer att ha två stycken huvudkaraktärer och utspelar sig i samma värld, fast något senare, som Atelier Ayesha.
Om Tecmo Koei som nu ger ut Atelier-spelen även tar det till väst är ännu inte klart.
Spelets intro finns att beskåda nedan.

Compile Heart som bland annat ligger bakom Hyperdimension Neptunia-serien har tillsammans med Yoshitaka Amano (artisten bakom Final Fantasy) och Earthbound Papas (Nobuo Uematsus band) ett helt nytt rollspel under utveckling.
En teaser som kanske inte ger så mycket information finns att kolla in nedan men mer information är att vänta i Famitsu den 9 maj.

Källa: SiliconeraNintendolife

Veckans Releaser:

– Dragon’s Dogma – Dark Arisen (EU/US, PS3/PSN/360/XBLA)
– Dynasty Warriors – StrikeForce (US, PS3 via PSN)
– Hakuoki Warriors of the Shinsengumi (US, PSP via PSN)

Spelat i Veckan:

Som tänkt har jag hunnit påbörja Tales of Symphonia till Gamecube men bara hunnit med den första grottan. Jag har inte riktigt hunnit ”komma in” i det och istället har Shin Megami Tensei: Devil Summoner – Soul Hackers spelats desto mer.

Har man spelat Atlus tidigare grottkrälare i förstaperson som Strange Journey eller Persona 1 vet man på ett ungefär vad som väntar en.

Den stora skillnaden är dock storyn och världen man befinner sig i. Världarna är kanske en bättre beskrivning då man bortsett från den cyberspace-inspirerade staden Amami även har tillgång till den digitala världen Paradigm X.
Som hacker och medlem i gruppen Spookies ska man nu stoppa en ondskefull organisation och besegra demonerna som står emellan.

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.17)

  1. Lania skriver:

    Oh, du spelar också Tales of Symphonia nu! Det gör jag också (för andra gången på ca tio år) och har snart spelat närmare 40 timmar. Åh… ^____^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: