Veckans händelser (V.22)

Med E3 runt hörnet har flera utgivare börjat annonsera runt om i staden LA.
Den kanske mest intressanta reklamskylten är från Namco Bandai där man under Dark Souls II-logan skrivit dess releasedatum ”March 2014”.

DS2 mars 14

Nyligen utannonserade Namco Bandai HD-remaken av Gamecube- och Playstation 2-spelet Tales of Symphonia samt Wii-titeln Tales of Symphonia – Dawn of the New World till Playstation 3 i Japan.
Nu har man även gått ut med att samlingen, som heter Tales of Symphonia Chronicles, kommer att nå oss i väst under 2014.

Redan i augusti släpps däremot Tales of Xillia till Playstation 3 och under veckan som varit har Namco Bandai visat upp spelets fartfyllda strider.

I det senaste numret av japanska tidningen Famitsu avslöjar man hur långt Square Enix kommit med flera av sina påbörjade Final Fantasy-spel. Final Fantasy Versus XIII finns inte med på listan men mer info kommer förhoppningsvis under E3.

Final Fantasy X HD (PS3/PSV) – 80%
Final Fantasy X-2 HD (PS3/PSV) – 65%
Final Fantasy VIII (PC) – 80%
Lightning Returns (PS3/360) – 70%

 

Efter att lagt mer fokus på iOS- och Android-enheter har Square Enix ett nytt Final Fantasy Tactics under utveckling. Titeln är Final Fantasy Tactics S och är likt föregångarna ett strategirollspel fast med betydligt mindre spelplan.
Om det når utanför Japan återstår att se.

FuRyu, som bland annat ligger bakom Unchained Blades till PSP och 3DS, har nu avslöjat sitt senaste rollspel som går under namnet Exstetra.
Spelet utspelar sig i ett alternativt Tokyo som absorberats av ett parallellt universum och som nu hotar att bli världens undergång.
Den 17 oktober släpps det till 3DS och PS Vita i Japan och om det likt Unchained Blades når oss i väst vet vi ännu inte.

ExEx (2)

 

Källa: SiliconeraKotaku

Veckans Releaser:

– The Legend of Zelda – Oracle of Ages (EU/US, 3DS Virtual Console)
– The Legend of Zelda – Oracle of Seasons (EU/US, 3DS Virtual Console)
– Dynasty Warriors 6 (EU, PS3 via PSN)

Spelat i Veckan:

Efter att plockat fram, rengjort och kopplat in min gamla PS1:a till ”retro-TV:n” har jag huggit in i högen med ospelade PS1-titlar.

Denna gång fick det bli Sonys egenutvecklade och ganska gott omtalade Legend of Legaia.
Vid en första anblick påminner det om vilket Playstation 1-rollspel som helst från den tiden men bakom dess fasad av blåhåriga hjältar och domedagsscenarion finns det ett riktigt intressant stridssystem där man kan sätta samman rader av olika attacker och på de sättet bilda olika kombinationer. Musiken är också ett stort plus!

Annonser

2 Responses to Veckans händelser (V.22)

  1. Fredrik skriver:

    Själv så har det blivit väldigt mycket Resonance of Fate dom senaste två veckorna, men för tillfället är jag fast på bossen i kapitel 11 vilket är lite störigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: