Inför E3 2013

E3

Nästa vecka är det återigen dags för E3 att gå av stapeln borta i Los Angeles och som vanligt kommer det förhoppningsvis bli en vecka fylld av mycket spelnyheter.
Då både Sony och Microsoft har nya konsoler på ingång och Nintendo mycket att bevisa med sin Wii U kan det bli en riktigt intressant mässa.
Nedan är flera utvecklare och utgivare som kommer att finnas på plats och där potentialen för rollspel känns extra stor:

Akysys Games:
Bland annat kommer Aksys ha med sig Vita-titeln Muramasa som släpps under sommaren och även två helt nya titlar som ännu inte avslöjats.

Vi kan bara gissa vad detta kommer vara och det känns som att det kan sträcka sig från ytterligare otome-spel till PSP-titlar som Fate/Extra CCC och Sol Trigger.
Oavsett kommer det bli spännande att se vad det är då Aksys är kända för att ta in lite mer okända spel.

Atlus:
Redan i sommar hittar två stora Atlus-releaser ut i Nordamerika och dessa är Shin Megami Tensei IV och Dragon’s Crown. Självklart kommer dessa dyka upp på mässgolvet och i övrigt skulle Wii U-titeln Shin Megami Tensei x Fire Emblem kunna promotas lite extra.

En ordentlig utannonsering av Persona 5 känns inte lika aktuell då man antagligen vill lägga fokus på SMT4 och det är även Atlus USA som är på mässan och inte Atlus Japan.
Kommer det någon överraskning från Atlus känns portningen Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 – Break Record till 3DS mer trolig.

Capcom:
Capcom har redan avslöjat att man har med sig nyreleasen av Dungeons & Dragons – Chronicles of Mystara men även en överraskning. Kan det vara Monster Hunter 4 till Nintendo 3DS?
Slutligen kommer vi med stor sannolikhet få se mer av deras kommande actionrollspel Deep Down till Playstation 4.

Kemco:
Är du intresserad av rollspel till iOS och Android som för tankarna till 16-bitseran så är Kemco företaget man ska hålla koll på.
Senaste åren har de släppt en hel drös av mobilrollspel med allt från Bonds of the Skies till Covenant of Solitude.

Konami:
Konami har redan haft sin ”inför E3”-sändning där vi bland annat fick se mer av Metal Gear Solid V och Castlevania – Lords of Shadow 2.
Suikoden VI kan vi med väldigt stor sannolikhet glömma i år igen.

Namco Bandai:
Namco Bandai har de senaste åren växt ordentligt i mina ögon och årets ”line-up” lär inte göra oss besvikna. Antagligen kommer vi få se lite mer av Tales of Symphonia Collection, Tales of Xillia, Project X Zone, (Time and Eternity) och Dark Souls 2.
Förhoppningsvis har man också någon ny överraskning med sig som Tales of Hearts R till Playstation Vita.

Nintendo:
För något år sedan skrek jag efter nya 3DS-rollspel men idag känns det som att Nintendo har byggt upp ett riktigt bra bibliotek med flera släppta och kommande titlar.
Antagligen kommer vi bland annat att få se mer av Zelda – A Link to the Past 2, Bravely Default och Mario & Luigi – Dream Team under deras Nintendo Direct-sändning.

Till Wii U:n känner jag ett större behov av fler avslöjanden och bortsett från redan utannonserade titlar som Zelda – Wind Waker, X från Monolithsoft och Shin Megami Tensei x Fire Emblem vore det inte helt fel med ett helt nytt Zelda och Dragon Quest X.

Sega:
Så länge Sega inte gett upp Yakuza-serien för västvärlden likt man gjort med Valkyria Chronicles kan vi både få se Yakuza 5 och HD-samlingen innehållande de två första spelen till Playstation 3.
I övrigt dyker kanske Phantasy Star Online 2 upp också.

Square Enix:
Efter att bett oss vara både förväntansfulla och ha tålamod är det hög tid för Square Enix att leverera och ge oss klarhet i Final Fantasy Versus XIIIs framtid.
Ett Final Fantasy-spel till Playstation 4 har redan lovats och om det är ett helt nytt Final Fantasy XV eller Versus XIII ska bli spännande att se.

Bortsett från det kommer man även ha med sig Final Fantasy X/X-2 HD, Lightning Returns, Final Fantasy XIV – A Realm Reborn och Kingdom Hearts HD 1.5 Remix.

Tecmo Koei:
Tecmo Koei har redan avslöjat att Atelier Meruru Plus till Vita, Dynasty Warriors 8 och Toukiden kommer att finnas på mässgolvet.
Om de även överraskar med den senaste delen Atelier Escha & Logy till Playstation 3 återstår att se.

Xseed:
Bortsett från den gedigna listan med Ragnarok Odyssey ACE, Rune Factory 4, Valhalla Knights 3 och Ys 4 – Memories of Celceta hoppas i alla fall jag på The Legend of Heroes – Trails in the Sky Second Chapter. Vi vet redan att översättningen påbörjats men den innehåller ungefär dubbelt så mycket japansk text i jämförelse med ettan som i sig var ett stort översättningsprojekt.

Vad vill du helst se?

Annonser

2 Responses to Inför E3 2013

 1. Lania skriver:

  Hoppas verkligen att XSEED inte ger upp nästa Trails in the Sky. Men det vi inte får veta på E3 lär väl dyka upp på TGS. E3 brukar väl sällan vara rollspelsdominerat. 😛

  Undrar vad som hände med Suikoden (efter det sugiga spelet Tierkreis) och när kommer Wild ARMs 6? 😦 Så många favvo-serier som liksom försvunnit? Synd också att Star Ocean 4 blev den sista delen i serien. Den hade gärna fått leva kvar, men då återgått till hur det var i del 2.

  Jag gillar nästan Tales-serien mer än FF. Eller, jag kanske ska säga att jag gillar Namco bättre än Squenix, för att de åtminstone inte dödar sina älsklingar. Namco kan man lita på, det är väldigt sällsynt att ett Tales-spel är dåligt.

  • Många spelserier verkar bara ha försvunnit senaste generationen. Vi har ju också Breath of Fire även om jag inte är särskilt insatt i den serien.

   Ett nytt Star Ocean är efterlängtat för mig med. Har för mig att Square registrerade titeln Star Ocean under våren men skulle väl mer tro på en iOS-remake än ett nytt spel i serien.

   Kul att det finns någon JRPG-serie kvar som det också går bra för. 6 huvuddelar och några sidotilar har släpps i Tales-serien senaste generationen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: