E3-Sammanfattning/Veckans händelser (V.24)

E3

Årets E3 är över för i år och nedan är större delen av alla japanska rollspel som visades upp eller avslöjades.

Aksys Games:
Aksys skulle som känt ha med sig två stycken överraskningar till årets mässa och bortsett från utannonseringen av ytterligare ett BlazBlue-spel avslöjade man också actionrollspelet Magus som man utvecklar tillsammans med studion Black Tower. Vi har ännu inte fått se några bilder eller filmer från spelet men det borde dyka upp snart då det släpps redan i år till Playstation 3.

Magus Aksys

En annan titel som Aklsys gett ut till Nintendo DS tidigare är den visuella novelen och äventyrsspelet 999. Man har nu avslöjat att spelet även kommer att hitta ut på iOS-enheter här i väst.

Atlus:
Som väntat hade Atlus med sig sitt kommande 3DS-spel Shin Megami Tensei IV.
Den 16 juli kommer titeln att släppas i Nordamerika och vid senare tillfälle likaså i Europa. Nedan är en ny trailer.

Den andra självklara titeln man valde att ha med sig på mässan var PS3- och Vita-titeln Dragon’s Crown. Dragon’s Crown är ett actionrollspel som släpps under augusti månad.

Slutligen hade man också en överraskning med sig som bestod av Etrian Odyssey Untold – Millenium Girl till Nintendo 3DS.
Spelet bygger på den första Etrian Odyssey-sagan och kommer att ha två spellägen där man i det ena kan uppleva spelet i dess ursprungliga form och det andra med större fokus på en nyskriven story.
Om det släpps i Europa är okänt men Nordamerika kommer det till i höst.

Namco Bandai:
Från Namco Bandais håll fick vi se mer av actionrollspelet Tales of Xillia (PS3), det utmanande Dark Souls 2 (PS3/360) som släpps mars 2014 och strategirollspelet Project X Zone.

Nintendo:
Även om inget nytt Zelda visades upp till Wii U hade man med sig remaken av Wind Waker.
Ett nytt inslag är bland annat möjligheten att snabbare ta sig fram på havet genom att skapa starkare vindar.
Releasen av Zelda Wind Waker är satt till oktober månad.

En annan Zelda-titel man har under utveckling fast till 3DS är Zelda – A Link Between Worlds. Spelet är en uppföljare till Zelda – A Link to the Past och släpps fram mot slutet av året.

Pokémon X och Y var också med i Nintendos line-up och bortsett från helt nya Pokémons kommer vi bland annat med hjälp av pekskärmen kunna interagera med våra infångade monster och göra dem starkare genom Pokémon-Amie.

Tillsist visade man också upp en helt ny trailer från Monolithsofts hett efterlängtade rollspel X till Wii U. Enligt Iwata själv kommer X att ha en stor öppen värld med massor att utforska.

Square Enix:
Efter många års väntan fick återigen se Final Fantasy Versus XIII men nu under namnet Final Fantasy XV. När det släpps är inte känt ännu men formatet är både Playstation 4 och Xbox One.
Nedan kan man ta sig en närmare titt på spelets actionbaserade strider.

Ett annat actionrollspel som visades upp under Sonys konferens och som företaget har under utveckling till Playstation 4 och Xbox One är Kingdom Hearts 3.

Efter att Square Enix tidigare registrerat namnet Bloodmasque och sagt att man påbörjat ett nytt actionrollspel har man efter lång väntan avtäckt det nu.
Bloodmasque är ett iOS-baserat actionrollspel som låter dig använda kameran för att importera ditt eget ansikte i spelet när du tar dig an rollen som vampyrjägare.

Slutligen fick vi också se mer från Final Fantasy XIV – A Realm Reborn, Lightning Returns – Final Fantasy XIII och Final Fantasy X/X-2 HD.

Tecmo Koei:
Inga överraskningar kom från Tecmo Koeis håll utan istället hade man som avslöjat innan med sig Vita-titeln Toukiden, Dynasty Warriors 8 och Vita-portningen av Atelier Meruru:

Xseed:
Något Trails in the Sky Second Chapter som jag hade hoppats på visades aldrig upp utan istället fokuserade Xseed på Rune Factory 4 där vi fick se den första engelska trailern, remaken Ys Celceta, Valhalla Knights 3 och Ragnarok Odyssey Ace.

Källa: SiliconeraKotaku

Veckans Releaser:

– Final Fantasy XIII-2 (EU/US, PS3 via PSN)
– Class of Heroes 2 (US, PSP via PSN)
– Shining Force – The Sword of Hajya (EU/US, 3DS Virtual Console)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: