Veckans Händelser (V.35)

Den 4 oktober släpper Nintendo som känt deras Gamecube-klassiker Zelda – Wind Waker på nytt till Wii U.
Bland annat har grafiken fått sig ett lyft och har du ännu ingen Wii U kommer en bundle att finnas tillgänglig på releasedagen.

Något Final Fantasy XV eller Kingdom Hearts 3 hade Sqaure Enix inte med sig till årets Gamescom som nyligen hölls.
Till Tokyo Game Show som äger rum 19-22 september har man däremot med sig båda titlarna och mycket därtill. Bland annat Lightning Returns, Final Fantasy X/X-2 HD, Final Fantasy XIV, Final Fantasy x (Chi), Dragon Quest X, Dragon Quest Monster Parade och Drakengard 3.

FF15

Redan i år ska Nintendo släppa Bravely Default till 3DS i Europa och även om inget exakt releasedatum finns har man avslöjat spelets undertitel som istället för Flying Fairy är Where the Fairy Flies. Om den västerländska releasen baseras på originalet eller den expanderade versionen som snart kommer ut i Japan är ännu inte känt.

BD

Efter år av problem för Final Fantasy XIV trodde man de mesta vore över nu i och med A Realm Reborn.
Nya problem har dock uppstått och efter en missberäkning av intresset för spelet har stora problem med serveråtkomst uppståt. Det har helt enkelt varit fler spelare än utrymme och därför har Square Enix nu stoppat den digitala försäljningen tills allt är löst.

FF14 ARR

Likt sina föregångare till PSP kommer även Ys – Memories of Celceta till Vita att släppas i en limiterad utgåva av Xseed.
”The Silver Anniversary Edition” kommer bland annat att innehålla flera CD-skivor med musik, en tygkarta och ”Adol’s Travel Journal” med strategier och art work.
Ys – Memories of Celceta släpps senare under året i Nordamerika.

YS4

Källa: Siliconera

Veckans Releaser:

– Final Fantasy XIV – A Realm Reborn (PS3/PSN/PC, EU/US)
– Etrian Odyssey IV – Legends of the Titan (EU, 3DS)
– Elminage Original (PSP (limited 300 ex), EU)
– One Piece – Pirate Warriors 2 (PS3/PSN, EU)
– Persona 4 – Arena (PSN, EU)
– Sweet Fuse – At your Side (PSP/PSN, US/EU)
– Crimson Sea 2 (PSN – PS2 Classics, US)
– The Legend of Zelda (Wii U Virtual Console, EU/US)

Veckans Tips:
Om du ännu inte backat Kickstarter-projektet Project Phoenix är det hög tid för det nu. Du kan läsa mer om det här men i snabba drag är det ett japanskt strategirollspel där bland annat Uematsu är med och gör musiken. I skrivande stund har man passerat 650 000 dollar och kommit en bra bit över målet.

Spelat i Veckan:
För den som läst mitt inlägg ”Min Final Fantasy Förbannelse” vet att jag inför varje stort släpp i huvudserien haft problem av något slag. Det kan vara allt ifrån trasiga skivor eller en försenad postgång.

Inför Final Fantasy XIV – A Realm Reborn bröts inte min förbannelse utan istället valde Bredbandsbolaget att ha driftstörningar till och från i två dagar.
Efter den väntan fick jag som många andra istället ha tålamod för att hitta en server och sedan kunna logga in.

Trots en urusel start och dåligt planerad release av Square Enix (att alla MMORPG:n har problem på releasen är ingen ursäkt!) har jag ändå hunnit med flera timmars spelande och är riktigt nöjd.
Världen känns levande och full på innehåll, striderna blir bara roligare ju högre level man når och för att vara på Playstation 3 (som jag spelar) fungerar både kontroll och bilduppdatering riktigt bra.
Vill du spela finns jag på serven Moggle (EU) och går under namnet Sephor Dixerium.

Annonser

One Response to Veckans Händelser (V.35)

  1. Fredrik skriver:

    Ser fram emot att spel Bravely Default (och Fire Emblem då jag ännu inte köpt en 3DS men gör nog det den närmsta månaden).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: