Veckans Händelser (V.37)

Det har utannonserats och visats upp mycket nytt till både Sonys kommande Playstation 4 och bärbara Playstation Vita.

Capcoms redan avslöjade PS4:a-titel Deep Down är ett onlinebaserat spel som utspelar sig i New York år 2094 där man som spelare samlar på sig minnen av olika slag. Deep Down kommer att ha slumpmässigt genererade grottor, items och fiender.
När det släpps är ännu inte känt.

Kadokawa Games avslöjade under veckan PS4:ans första strategirollspel som går under namnet Natural Doctrine. Även alla PS3- och Vita-ägare kommer att få ta del av denna titel.

Vi i Europa och Nordamerika har sedan en tid tillbaks vetat om när Playstation 4 släpps i väst men i Japan har läget sätt annorlunda ut fram tills nu. För ovanlighetens skull är det den japanska marknaden som får vänta då det inte släpps förrän den 22 februari nästa år.
Däremot ser deras releaselista något intressantare ut och bland annat släpps Final Fantasy XIV – A Realm Reborn, Dynasty Warriors 8 – Extreme Legends (även PS3 och Vita) och Yakuza Restoration (även PS3) på releasedagen.

Även Playstation Vita har som sagt fått en del uppmärksamhet och bland annat har vi fått utannonseringar som Phantasy Star Nova som utvecklas av Tri-Ace och släpps i Japan 2014, det helt nya Soul Sacrifice Delta och ett nytt Deception-spel från Tecmo under titeln Kagero – Darkside Princess.

PSN

Innan det just nu Japanexklusiva PSP-rollspelet Final Fantasy Type-0 döptes om kallades det för Final Fantasy Agito och var under utveckling till mobiltelefoner.
Nu har Square Enix på nytt avslöjat Final Fantasy Agito som kommer att släppas i Japan till iOS och Android under vintern.
Chansen att vi i väst faktiskt får denna release ser bättre ut än i fallet med Type-0 då man redan nu har registrerat titeln och dess logo i både Europa och Nordamerika.

Nyligen registrerade Square Enix Theatrhythm Final Fantasy – Curtain Call och även om det inte var allt för svårt att gissa vad det var vet vi det nu.
Likt föregångaren handlar det om ett rytmrollspel till 3DS:en som släpps med över 200 låtar i Japan nästa vår.

FFt CC

Källa: Siliconera

Veckans Releaser:

– Kingdom Hearts 1.5 (EU/US, PS3)
– Dragon Fantasy Book 2 (US, PS3/PSV via PSN)
– Mystic Heroes (US, PSN – PS2 Classics)

Spelat i Veckan:

Självklart har det även denna vecka hunnits med några timmars spelande av Final Fantasy XIV men också The Legend of Heroes – Trails in the Sky till PSP (eller Vita som jag spelar på).

När spelet begav sig kom jag av mig efter några timmars spelande men i och med förra veckans utannonsering av att del två kommer till väst blev jag sugen på att ge spelet en andra chans.
Trails in the Sky är hittills ett småmysigt rollspel som förhoppningsvis kommer igång snart då det går lite på halvfart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: