Veckans Händelser/TGS-sammanfattning (V.38)

Tokyo Game Show är över för i år och trots nya konsoler på ingång kändes det som en ganska tråkig mässa där inte mycket nytt visades upp.

Det kanske intressantaste från veckan var egentligen inte TGS utan istället Index Corporations och då Atlus öde. Det är nu bestämt att Sega köper företaget för ungefär 141 miljoner dollar och då innehar rättigheterna till varumärken som exempelvis Shin Megami Tensei, Persona, Etrian Odyssey mm.
Om det kommer att påverka Atlus spel i framtiden återstår att se.

Atlus-Sega

 

Efter att nyligen avslöjat och snabbt visat upp mobilspelet Final Fantasy Agito hade Square Enix med sig en lite längre trailer som kan beskådas nedan.
Spelet är Free-To-Play och släpps redan under vintern i Japan till iOS och Android.
Enligt producenten Tabata kommer även väst att få en release av mobilspelet och den saknade PSP-titeln Type-0 överväger man fortfarande vad man ska göra med.

Ett annat spel som även det kommer att vara Free-To-Play är Capcoms kommande Playstation 4-titel Deep Down. Detta avslöjade man under TGS och en ny trailer hade man också med sig.

Likt 3D-remaken av Final Fantasy IV kommer även dess uppföljare The After Years som bland annat finns ute till PSP:n att få samma behandling.
Redan i år kommer det att hitta ut i Japan till iOS och Android.

FF4-2 3D
Nyligen tog Tecmo Koei över utgivningen av Atelier-serien från att NIS tidigare gett ut spelen i väst. Nu har man avslöjat att Atelier Escha & Logy till Playstation 3 kommer att hitta ut till både Europa och Nordamerika under första början av 2014.

Om Tecmo Koei denna gång väljer att ha med de japanska rösterna och en limiterad utgåva som NIS brukade ge oss återstår att se. När man släppte Atelier Ayesha missade man det.

AE
En av Arc Rise Systems intressantare titlar från mässan var det sidoskrollande actionrollspelet Swords and Darkness som ska hitta ut till 3DS eShop under vintern. Det gäller såklart bara i Japan då vi i väst ännu inte fått någon utannonsering.

Slutligen kom det en hel del nya trailers från TGS där vi bland annat finner Bravely Default – For the Sequel till 3DS, Final Fantasy X/X-2 Remaster som släpps ”i vinter”, Lightning Returns – Final Fantasy XIII, Darks Souls 2, Phantasy Star Nova utvecklat av Tri-Ace och slutligen Sonys nya Gravity Rush-spel.

Källa: Siliconera

Veckans Releaser:

– Zelda Wind Waker (US, Wii U)
Annonser

2 Responses to Veckans Händelser/TGS-sammanfattning (V.38)

 1. Fredrik skriver:

  Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt att SEGA köper Atlus. Atlus är inte speciellt bra på att släppa sina spel här i Europa, men samtidigt så är nog SEGA ännu värre då dom nu för tiden är rätt dåliga med att släppa sina japanska spel utanför Japan, så som Valkyria Chronicles 3, Yakuza 5, 7th Dragon osv.

  Vilket jag tycker är väldigt tråkigt då jag är ett stort fan av både Valkyria Chronicles och Yakuza. Men kanske Atlus USA kan översätta fler spel från SEGA Japan eller något.

  Sedan så var det trist att Konami inte utannonserade något Suikoden VI. Inte speciellt troligt, men det hade varit trevligt!

  • Jag hoppas att SEGA låter Atlus göra det dom är bäst på utan att involvera sig för mycket. Det tyder väl på det i flera uttalanden men man vet ju aldrig.
   Jag funderade också på om Atlus USA kan vara till någon hjälp vid lokalisering av SEGA-titlar.
   Skulle också vara kul med något samarbete mellan SEGA och Atlus, dvs ett nytt spel och inte något cross over.

   Nästa TGS kommer det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: