Veckans Händelser (V.41)

Efter att nyligen utannonserat Drakengard 3 till Plystation 3 i Japan har Square Enix även gått ut med att en västerländsk release kommer att se dagens ljus 2014.
Drakengard 3 utspelar sig innan första titeln som kom till Playstation 2 och dess värld kommer även att ha kopplingar till Nier.

Då Atlus inte ger ut några spel i Europa har bland annat NIS America hjälpt till att lokalisera titlar såsom Etrian Odyssey IV. Nu verkar det som att det senaste Etrian-spelet, Etrian Odyssey Untold, även kommer hit då det registrerats hos USK (dvs den tyska åldersmarkeringen) med NIS America som utgivare.

Medan 3DS:en fortfarande var relativt ny visade Square Enix upp ett nytt Choobo Racing-spel till konsolen.
Vi har varken hört eller sett något efter det. Nu har dock Takashi Tokita, skaparen av originalet till PS1, sagt att han tror att projektet är nedlagt.

Likt releasen av Final Fantasy V till iOS och Android kommer även Final Fantasy VI få samma behandling.
En nyhet för denna release är att Square Enix balanserat striderna så man inte kommer att behöva grinda lika mycket som i originalet.

Samtidigt som denna utannonsering kom har Square Enix även passat på att säga att en liknande mobilbaserad release av Final Fantasy VII inte vore en omöjlighet. Man är helt klart intresserad av en sådan.

ff6 iOS

En serie som Square Enix så gott som hållit borta från mobilmarnaden fram tills nu är deras andra flaggskepp Dragon Quest.
Man har nu avslöjat att Dragon Quest I-VIII inklusive ett helt nytt Monsters-spel kommer att släppas, hittills bara i Japan, till iOS och Android.
Vilken del är din favorit?
Personligen föredrar jag Dragon Quest V tätt följt av VIII.

DQ8 iOS

Den amerikanska utgivaren Aksys Games har nu utannonserat att roguelike-titeln Sorcery Saga – Curse of the Great Curry God utvecklat av Compile Hearts och ZeroDiv till Playstation Vita kommer att hitta ut utanför Japans gränser.
Redan mot slutet av året är det tänkt att detta spel ska hinna släppas.

Källa: Siliconera

Veckans Releaser:

– Disgaea D2 – A Brigther Darkness (US, PS3/PSN)
– Pokémon X och Y (EU/US, 3DS/3DS eShop)
– Dragon’s Crown (EU, PS3/PSV/PSN)
– Shin Megami Tensei – Devil Survivor Overclocked (EU/US, 3DS eShop)

Mitt Val: Har du ännu inte importerat Dragon’s Crown är det ett måste. Vanillawares D&D-inspirerade brawler-rollspel är lika vacker att titta på som rolig att spela. Gärna tillsammans med någon också!

Spelat i veckan:
För ovanlighetens skulle har jag faktiskt hunnit med att spela mycket i veckan och bortsett från några ”obligatoriska” timmar med Final Fantasy XIV har jag hunnit klara av de 3-4 första templen i Wind Waker HD och även påbörjat både Alphadia till iPhone och Etrian Odyssey Untold till 3DS.

Alphadia är ett i raden av Kemcos alla 16-bitsinspirerade rollspel till mobilen. Det är kanske inte företagets bästa titel men har allt det du kan förvänta dig av ett klassiskt konsolrollspel. Dvs turbaserade och slumpmässiga strider, ljuvlig 2D-grafik och klyshiga dialoger.

Etrian Odyssey Untold är som känt en remake av det första Etrian-spelet där du denna gång kan välja att spela det klassiska läget med större fokus på utforskande och grindande eller storyläget där Atlus skrivit ihop en helt ny berättelse med mellansekvenser och mycket mer dialog.
Personligen valde jag storyläget och hittills driver det fram spelet bättre än vad de fyra tidigare delarna gjorde.

Annonser

5 Responses to Veckans Händelser (V.41)

 1. Fredrik skriver:

  DQ5 och DQ8 är mina favoriter också, gillar även DQ4 mycket. DQ9 var lite trist då dom i gruppen hade noll personlighet och aldrig sa någonting. Och DQ6 & DQ7 la jag ner innan jag klarade spelen.

  Väldigt trevligt att Drakengard 3 släpps i väst, var orolig att det inte skulle göra det. Nu behöver bara SEGA säga samma sak angående Yakuza 5 och gärna Yakuza 1&2 HD Collection.

  Köpte en 2DS nu i helgen så jag kunde äntligen damma av mitt ospelade exemplar av Fire Emblem: Awakening och börjat spela det. Blir nog lite Code of Princess och Etrian Odyssey IV snart också. Och snart även Ace Attorney – Dual Destinies, Zelda: A Link Between Worlds och Bravely Default.

  • Jag har faktiskt inte spelat 7:an. Köpte den förra hösten men har inte vågat starta det än. Det ryktas om att man behöver spendera många timmar på det? Sen hoppas jag också att 3DS-versionen hittar hit.

   Har du några intryck från 2DS:en?
   Du har ju en hel del grymma speltimmar framför dig 🙂
   Kolla in SMT – Soul Hackers också.
   Kanske inte Atlus bästa men skönt dungeon crawlande i cyberpunk-miljöer.

   • Fredrik skriver:

    Nu var det väl 11-12 år sedan jag spelade DQ7, men jo, det är ett väldigt långsamt spel och tog runt 40 timmar innan man fick möjlighet att byta klass på karaktärerna om jag minns rätt.

    Gillar min 2DS, helt klart skönare att spela längre stunder med än min gamla DS lite, gillar att knapparna är högre upp. Det har varit en hel del klagomål angående högtalaren men det är jag okej med då jag i stort sett bara använder hörlurar.

    Såg trailern för Soul Hackers, verkar helt klart intressant.

   • Jag tycker 2DS:en verkar riktigt skön att hålla i.
    Funderar på att uppgradera min amerikanska konsol. Efter jag köpt en PAL XL känns skärmarna för små. Eller har 2DS:en samma storlek på skärmarna som originalet?
    Får hoppas på en 2DS XL annars.

    Högtalarna är väl inga underverk på de övriga konsolerna heller så hörlurar är väl nästan alltid ett måste.

   • Fredrik skriver:

    2DS:en har samma storlek på skärmarna som originalet. Men vem vet, kanske en 2DS XL kommer nästa år.

    Själv så tycker jag det är en bra storlek, och tror faktiskt jag skulle tycka XL är för stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: