Veckans Händelser (V.42)

Disney höll under veckan sitt D23 Expo i Japan där man visade upp nytt material från Kingdom Hearts 3. Man har också avslöjat att Riku kommer att återvända när spelet släpps till Playstation 4 och Xbox One.

Inför Kingdom Hearts 3 och för att följa upp Kingdom Hearts 1.5 har Square Enix nu också avslöjat att Kingdom Hearts 2.5 är under utveckling.
Denna HD-samling innehåller Kingdom Hearts 2 – Final Mix, Birth by Sleep – Final Mix och HD-filmer från DS-spelet Re:Coded.
2014 är det tänkt att samlingen ska hitta ut till Playstation 3.

Under de senaste åren har vi fått både Persona 4 och Devil Survivor 2 i form av animeserier. Senast i raden kommer att bli Persona 3 och nu har Atlus och Aniplex delat med sig av en ny trailer från den första filmen som går upp på bio den 23 november Japan.

Square Enix Final Fantasy-serie har inte fått de bästa lovorden alla gången de senaste åren.

För att få serien att hålla så hög kvalitet som möjligt har man nu skapat en Final Fantasy-kommitté bestående av fyra personer (Naoki Yoshida (FFXIV ARR), Hajime Tabata (FFXV), Motomu Toriyama (FFXIII) och det kanske mest välkända namnet Yoshinori Kitase).
Efter ett spel som Final Fantasy All the Bravest som släpptes tidigare i år är detta kanske välbehövligt?

FFATB

Sedan tidigare har Namco Bandai avslöjat det mobilbaserade Tales of-spelet Tales of Link. Nu har man ytterligare ett på gång i form utav Tales of Bibliotheca som kommer att fungera som ett slags uppslagsverk där man ”snabbt” kan ta del av varje spels berättelse utan att behöva spela igenom dem. En del av spelens nyckelstrider kommer däremot att finnas kvar.

Slutligen för denna vecka har Square Enix bjudit oss på massa Final Fantasy XIII – Lightning Returns-gameplay och Namco Bandai har inte varit sämre själva med en helt ny engelsk Tales of Xillia 2-trailer.

Källa: Siliconera

Veckans Releaser:

– Valhalla Knights 3 (US, PSV/PSN)
– Muramasa Rebirth (EU, PSV via PSN)

 

Annonser

5 Responses to Veckans Händelser (V.42)

 1. Lania skriver:

  Oj vad spännande Xillia 2 ser ut! :O Så mycket mörkare än första Xillia. Hej hopp, är det 2014 snart? 😀

  • 2014 ser ut att kunna bli ett riktigt bra år 🙂 Dark Souls 2, FF13-3, Drakengard 3 mm.

   Tyvärr känner jag mig lite kluven inför ToX2. Inte för att spelet ser dåligt ut utan istället på grund av hur jag blev behandlad av Namco Bandai senast i och med ToX.
   Jag tror jag skrev på din blogg om hur mitt ex vart skadat så jag skickade tillbaks det?

   Efter jag betalat 300 kr retur har dom slutat höra av sig, inte fått något nytt spel eller några pengar tillbaks. Var väl en 3 månader sen nu (jag har däremot gjort en reklamation och fått tillbaks pengarna via den vägen).
   Tydligen är det också fler som råkat ut för liknande händelse.
   Nu var det visserligen inte NB som sålde spelet direkt utan en återförsäljare i Frankrike. Men ändå deras ”officiella” butik för den limiterade utgåvan.

   • Lania skriver:

    Oj! Nä hela den historien kände jag inte till. Kanske bättre att du köper spelet från Webhallen nästa gång och inte den där butiken i Frankrike?
    För jag tycker ju att det skulle vara tråkigt om du går miste om vad som ser ut som ett bra spel pga en butiks dåliga hantering. Det är ju inte spelutvecklarnas fel, tänker jag. 🙂

    Jag borde ha postat en reaktion/recension av Xillia vid det här laget. 😛 Kanske kommer vid ett senare tillfälle. Hursomhelst så ger trailern mig en känsla att X2 är bättre än X1…

  • Jag tror du missförstod mig lite. Butiken jag köpte ifrån var Namco Bandai själva. Dvs att jag köpte direkt från deras officiella ToX-hemsida. Däremot var det en tredjepart som skötte försäljningen åt Namco Bandai. Så fallet är inte att jag köpte från någon random butik i Frankrike. Så man kan säga att det delvis är spelutgivarens fel 🙂
   Oavsett kommer jag köpa ToX 2. Får dock se om jag vill stötta Namco Bandai Europa eller om jag importerar.

   • Lania skriver:

    Aha! Ja då fattar jag. Nä men skit i Namco i EU då och köp från VG+ kanske? 🙂 De brukar ju hantera felaktigheter bättre också, i alla fall enligt min erfarenhet. Fick ett spel som anlände repigt bytt en gång utan problem. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: