De 5 bästa Shin Megami Tensei-spelen

Efter att Atlus Shin Megami Tensei-serie haft sitt 25-årsjubileum under förra året och nu när det är Halloween-tider passar det bra att ta en titt på seriens bästa delar.
Nedan är mina 5 favoriter:

5. Devil Survivor Overclocked (3DS)

Det kan diskuteras kring hur bra ”remake” Devil Survivor Overclocked egentligen är men som strategirollspel är det en av seriens bästa.

Striderna kommer, oavsett val av svårighetsgrad, att utmana och berättelsen, där man tillsammans med ett gäng skolungdomar blivit fångade i ett invaderat Tokyo, att fängsla en.

4. Digital Devil Saga 1-2 (PS2)

Digital Devil Saga 2 har som många andra uppföljare förfinats något men då båda spelen är sammanhängande borde man inte hoppa över del ett.
Digital Devil Saga 1 är heller inte dåligt på något sätt utan fortfarande riktigt bra och det perfekta Shin Megami Tensei-spelet för den som tröttnat på seriens verklighetsförankrade världar eller höga svårighetsgrad.

3. Shin Megami Tensei IV (3DS)

För att vara en serie som funnits med sedan tidigt 90-tal och ständigt fått nya releaser har Atlus varit väldigt sparsamma med de officiella huvuddelarna.
Egentligen gör det inte något då Atlus sidospår, tillskillnad från många andra utvecklare, håller hög kvalité.

Shin Megami Tensei IV är heller inget undantag utan här har man fångat den sanna SMT-andan med mörka grottor, demoner och en oförlåtande hög svårighetsgrad.

2. Strange Journey (DS)

Nintendo DS är kanske inte synonymt med prestanda och i och med Strange Journey bevisar även Atlus att det inte alltid är nödvändigt.
Få DS-titlar har en lika tung stämning och välkomponerat soundtrack som Strange Joruney och saknar du 80-talets gyllene era av grottkrälande rollspel eller vill gå tillbaks till Shin Megami Tensei-seriens ursprung är detta ett måste.

1. Persona 4 (PS2/PSV)

Redan i och med Persona 3 lade Atlus grunden för Persona-seriens nya inriktning där japanskt skolliv kombineras med klassiskt dungeon crawlande och okända krafter.
I den fjärde delen fullbordade man däremot konceptet och skapade en av vår tids absoluta mästerverk.
Oavsett om du sitter med Playstation 2- eller Vita-utgåvan har du många timmars nöje framför dig.

Några övriga ”honorable mentions” är PSP-utgåvan av Persona 3 som definitivt platsar på listan, 3DS-remaken av cyberpunk-rollspelet Devil Summoner samt Devil Survivor 2 som är ett lika bra strategirollspel som sin tvilling men inte riktigt lika ”nyskapande”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: