Veckans Händelser (V.48)

Utvecklarna Neverland som bland annat legat bakom Rune Factory- och Lufia-spelen har under veckan gått ut med meddelandet att företag kommer att stänga ner.
Detta då man inte kunnat hitta någon som velat finansiera företaget.
Om detta kan komma och påverka releasen av Rune Factory 4 som egentligen ska ges ut i Europa nästa år av Zen United får vi se. Spelet är i alla fall färdigutveklat och redan ute i både Japan och Nordamerika.

RF4

Lightning Returns – Final Fantasy XIII har slutligen hittat ut borta i Japan och första veckans försäljningssiffror har kommit in.
Medan Final Fantasy XIII sålde 1 501 964 kopior första veckan och Final Fantasy XIII-2 524 217 stycken fortsätter den sjunkande trenden i och med Lightning Returns som placerar sig på 277 082 kopior.

Det har verkligen inte varit en brist på Tales of-spel senaste åren och Namco Bandai verkar inte ha några planer på att sakta ner. I veckan registrerade man två nya Tales of-titlar, Tales of Asteria samt Tales of Kanade, och då Namco Bandai är på väg att avslöja nästa del i huvudserien kan detta mycket väl komma och vara kopplat till det.

Tales of

I och med köpet av Index Corp. Inklusive Atlus har SEGA haft en intervju med den japanska speltidningen Famitsu.
Bland annat framgår det vad jag tror är till mångas uppskattning att Atlus (Index Corp.) kommer att kunna jobba på som vanligt men även utnyttja SEGAs resurser om det behöver.
Däremot känns det något oroande när SEGA får påståendet ”Och rollspelen Atlus utvecklar är även populära utanför Japan” och svarar något i stil med ”Det stämmer. Att Atlus kunnat fånga fans i Amerika är riktigt stort”. Det oroväckande i det hela är att SEGA inte alls nämner Europa.
Mer från intervjun kan läsas här.

Sega Atlus

Toukiden – Age of Demons från Tecmo Koei kommer att släppas till Playstation Vita i Europa och Nordamerika den 11 respektive 14 februari nästa år.
Spelet påminner till viss del om Monster Hunter-serien men utspelat i ett medeltida Japan.

Källa: Siliconera

Veckans Releaser:

– Ys – Memories of Celceta (US, PSV/PSN)
– One Piece – Romance Dawn (EU, 3DS)
– Saint Seiya – Brave Soldiers (US, PS3 via PSN)
– Uncharted Waters – New Horizons (EU, Wii U Virtual Console)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: