Veckans Händelser (V.07)

Nintendo har haft en ny Nintendo Direct i veckan och även om nyutannonseringarna inte var många visade man upp flera efterlängtade titlar.

Något Shin Megami Tensei IV för Europa dök aldrig upp men 3DS-ägarna kan ändå glädjas över att Etrian Odyssey Untold släpps den 2 maj.

Level 5s ena spel i deras Guild-serie Weapon Shop de Omasse kommer att hitta ut på 3DS eShop den 20 februari. Har du inte hört talas om spelet tidigare går det ut på att driva en vapenbutik i ett rollspel.

Slutligen visade Nintendo upp Monolithsofts efterlängtade Wii U-rollspel X igen. Denna gång fokuserade man på striderna som kommer att påminna om de vi hade i Xenoblade till Wii.
Något datum fick vi däremot inte.

NIS America har mycket på gång och under veckan avslöjades flera nya titlar som man kommer att släppa framöver.

Bland annat kommer NIS att ge ut Vita-titlarna Danganronpa 2 under hösten, Disgaea 4 – A Promise Revisited i sommar och dungeon crawlern Demon Gaze redan i april.

Till Playstation 3 kommer man även att släppa två spel. Det ena i form av Fairy Fenzer f som utvecklats av Compile Hearts tillsammans med den legendariska kompositören Uematsu och hans band Earthbound Papas. Även Yoshitaka Amano som varit med och skapat illustrationerna till Final Fantasy-spelen är med.
Den andra titeln är Battle Princess of Arcadias som blandar rollspel med beat ‘em up.

Källa: Siliconera
Veckans releaser:
– Lightning Returns – Final Fantasy XIII (EU/US, PS3/PSN/360/XBLA)
– Danganronpa Trigger Happy Havoc (EU/US, PSV/PSN)
– Toukiden – The Age of Demons (EU/US, PSV/PSN)
– Persona 3 FES (EU, PSN – PS2 Classics)
– Inazuma Eleven 3 – Team Ogre Attacks (EU, 3DS/eShop)

Spelat i Veckan:
Efter några dagars förkylning och i och med releasen av Lightning Returns har jag hunnit med många timmars spelande i veckan.

Redan förra tisdagen laddade jag ner den sista delen i Final Fantasy XIII-trilogin från amerikanska PSN och med knappt 30 timmars speltid är jag smått besviken.
Visst är striderna riktigt bra men att ha en klocka som nästan ständigt tickar ner gör det stressigt. Även om tiden är tillräcklig är det svårt att stanna upp och utforska i egen takt vilket är synd.
Att serien kommit till sitt slut nu känns ganska skönt och även om det finns flera delar jag gillat med spelen är det dags för Square Enix att gå vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: