Dark Souls 2-helg

Det släpps många bra rollspel just nu och även om plånboken bara blir smalare för varje vecka som går får den hålla ut ett tag till.
Just denna helg är lite extra efterlängtad för personlig del då det är helgen som Namco Bandai släpper From Softwares tredje Souls-titel i form utav Dark Souls 2.

Som jag sagt tidigare är det roligt att se när ett företag som From Software kommit så långt som de idag har.
Med sin grund i King’s Field-serien var det nog inte många som trodde att ett From Software-utvecklat rollspel skulle nå en stor publik när King’s Field 2 släpptes i väst 1995-96 under namnet King’s Field.
Till och med när Demon’s Souls släpptes var det inte många som trodde på en succé och Sony själva gjorde misstaget att tacka nej till en lansering.
Ska jag vara ärlig tror jag inte Namco Bandai själva hade vågat ta risken om det inte vore för Atlus och det goda ryktet alla ”importera” gav spelet.

Jag tor faktiskt stora delar av spelbranschen har mycket att lära av den Tokyobaserade studion då man kompromisslöst följt sin vision, ”bara” sålt ett par miljoner exemplar men ändå firat framgångarna.
Detta medan företag som exempelvis Capcom eller Square Enix säljer bra många fler ex men ändå ser det som stora misslyckanden.

Nog om det för nu ska jag äntligen starta upp Dark Souls II och förhoppningsvis kunna njuta av det. Vad spelar du i helgen förresten?

IMG_1388
(Webhallens egna utgåva som bortsätt från den vanliga Collector’s-utgåvan innehöll en ring, en luva och en numrerad  väska (nr 348/700). Guideboken verkade tyvärr vara försenad. Observera hur liten Judge Gabranth, som egentligen inte är så liten, blir i jämförelse med Dark Souls 2-krigaren.)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: