Inför E3 2014

e3 2014

Med bara några dagar kvar till spelvärldens motsvarighet till julafton, E3, drar igång tänkte jag lista det jag hoppas mest på. Visst skulle man kunna slå till på stort och drömma sig bort till ett E3 där Sony framför en jublande publik avslöjar Suikoden VI eller ett Nintendo som med Reggie i spetsen visar upp ett nytt Earthbound-spel. Problemet är att det med största sannolikhet inte kommer att hända så istället har jag valt att fokusera på realistiska titlar eller i alla fall rykten som florerat under de senaste månaderna.

6. Sony och Level 5

Level 5 Playstation 4 är redan ute på marknaden och säljer, bortsett från i Japan, oförskämt bra trots sitt relativt magra spelbibliotek. Sony behöver definitivt mer spel och även om vi kommer att överösas med titlar som Uncharted och God War så suktar jag efter mer rollspel.

Det som i dagsläget känns mest aktuellt, även om E3 kanske inte är rätt plats, är ett nytt Dark Cloud- eller Dark Chronicle-spel. Nyligen Uppdaterade man rättigheterna till namnet och det har ryktats om att Level 5, som ligger bakom serien, har ett nytt spel påväg till Playstation 4.

5. Final Fantasy XV

FF15 En ny trailer kommer vi antagligen att få se glimten av men jag är egentligen bara intresserad av en sak och det är spelets releasedatum. Final Fantasy XV eller Versus XIII som det kallades har varit utannonserat i 8 år nu och det börjar kanske bli dags för Square att ge oss lite mer. Glöm ett releasedatum. Spelet kommer inte att vara med över huvudtaget då Square Enix själva, bara några timmar innan detta publicerades, sade att tiden för Final Fantasy XV inte är E3 2014. Efter en välkommen nysatsning under förra årets E3 och 8 års utveckling kan man undra när det är. 2015 som releaseår börjar kännas allt mindre sannolikt för varje månad som går.

4. Skylanders + Nintendo

Nintendo e3 2014 Frågar du mig så är Skylanders den nya generationens Nes och om 10-20 år kommer kompletta figurer att vara hårdvaluta. Hela konceptet är genialt där du kombinerar både samlande och spelande i ett.

Nintendo har själva avslöjat att de har ett figurbaserat spel under utveckling och med sitt karaktärsbibliotek kan detta bli riktigt bra. Det gäller såklart att även få till ett intressant spel och personligen hoppas jag på något åt Skylanders-hållet där man kombinerar action med rollspelselement. Något ”vuxnare” vore däremot inte fel.

3. Persona 5

P5 Har du läst Atlus senaste nyhetsbrev så vet du vad de kommer att ha med sig i år. Det nya Persona 4-fightningliret kommer att vara huvudnumret men även Persona Q och en helt ny titel kommer att finnas med.

Trots det hoppas jag på lite nytt material från Persona 5 som vi bara fått en teaser av hittills. Spelet är ju också redan klart för Nordamerika nästa år och får vi bara någon minuts gameplay blir jag gladare än Teddie själv.

2. Project Beast

PB Nyligen dök det upp bilder på vad som mycket väl kan komma och vara From Softwares kommande titel. Spelet kallas för Project Beast och jag är klart nyfiken på att få mer information och en officiell bekräftelse.

Med stora internationella framgångar i och med Demon’s Souls och Dark Souls-spelen vore E3 inte helt fel plats att avslöja det på.

1. Zelda U are needed

Zelda U

Vad vore en Nintendo-konsol utan ett Zelda?

Nu snackar vi inte om HD-remakes som Wind Waker fick utan ett helt nyutvecklat sådant. Oavsett om man tar en mörkare eller färggladare approach så behöver Wii U:n ett Zelda och det börjar bli hög tid att visa något.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: