E3-Sammanfattning / Veckans Händelser (V.24)

Efter en vecka med både glädjerop och besvikelser så är årets E3 över.
Egentligen spelar det nog ingen roll hur mycket som visas upp för man vill ändå ha lite till.
E3 2014 var trots det ett riktigt bra år och kanske det bästa på länge.

Microsoft inledde måndagen med ett riktigt bra tempo där spelen prioriterades framför Kinect-hoppande och meningslösa applikationer.
Tyvärr var titlarna, bortsett från bland annat Witcher 3, Ori och Sunset Overdrive, ganska förutsägbara och för mig ointressanta.

Både EA och Ubisoft fortsatte på samma spår och även om EA lockade med Mirrors Edge 2, nästa Mass Effect och Dragon Age Inquisition så kändes presentationerna sämre där mycket var i konceptstadiet.

Sony som höll sin konferens mitt i natten hade inte riktigt lika bra tempo som Microsoft men med titlar som Uncharted 4, No Man’s Sky, Metal Gear Solid 5 och Grim Fandango HD så var det klart intressantare innehåll.
De japanska rollspelen dränkte knappast konferensen och bortsett från att nämna Tales of Hearts r till Vitan, som förövrigt fick alldeles för lite uppmärksamhet, var det From Softwares Project Beast eller nu kallat Bloodborne som fick mig att skrika av lycka.
Likt Demon’s och Dark Souls handlar det om ett utmanande actionrollspel som denna gång känns ännu mer skräckinspirerat.

I efterhand visades och avslöjades också ett gäng rollspel som inte fick plats på själva konferensen.

Den stora nyheten var att Final Fantasy Type-0 nu kommer till väst i en HD-version till både Playstation 4 och Xbox One.
Orkar man inte vänta på den releasen eller vill ha det till PSP eller Vitan så släpptes även en engelsk översättning av spelet i början av veckan. Inte en officiell dock.

Square Enix avslöjade även Free-to-Play-spelet Final Fantasy Agito för väst och det kommer till iOS och Android framöver.

Vidare fick vi också se nytt från Capcoms Deep Down, Namco Bandais Tales of Xillia 2, nytt material till Final Fantasy XIV – A Realm Reborn, Kingdom Hearts 2.5 samt Vita-releasen av Sword Art Online.

Sist ut var Nintendo som återigen höll en förinspelad Nintendo Direct.

Den var klart underhållande att se på och när man i inledningen nämnde Mother 3 så blev jag smått upprymd.
Nu var det visserligen ”bara” ett skämt, ett grymt sådant enligt vissa, men jag är samtidigt glad över att Nintendo inte glömt bort den förlorade titeln totalt. Vem vet, kanske kommer Mother 3 till väst någon gång i framtiden.

Spelen som avslöjades och visades upp var annars överlag riktigt bra.
3DS:en hade kanske kunnat fått mer utrymme och utöver Pokémon Omega Ruby samt Alpha Sapphire visades inte mycket mer upp.

Wii U:n fick tack och lov större fokus där både Hyrule Warriors, som vi redan kände till, och det nya ”riktiga” Zelda-spelet avslöjades.
Jag som är extra svag för cel-shadat och starka färger blev riktigt nöjd med designen och en öppen värld som inte utspelar sig på vatten eller räls känns välkommet.

Slutligen visade man väntat nog upp X och avslöjade dess fulla titel som är Xenoblade Chronicles X.
Trailern gav oss mer från dess story och Xenosaga verkar ha varit en inspirationskälla med tanke på de stora mecha-robotarna.
I efterhand dök det även upp 40 minuters gameplay som kan ses nedan.

Likt Sony så bjöd även Nintendo på en del överraskningar efter Direct-sändningen slutat.

Den efterlängtade 3DS-titeln Fantasy Life kommer redan i höst att ha en amerikansk release.
Kort sagt kan det beskrivas som ett rollspel kombinerat med Animal Crossing och det har utvecklats av Level 5 med musik från Uematsu.

Även Code Name S.T.E.A.M utvecklat av Fire Emblem-skaparna avslöjades för första gången och det kommer likaså till 3DS:en.

Atlus hade bland annat med sig en ny trailer inför deras kommande dungeon crawler Persona Q till 3DS. Även Shin Megami Tensei IV avslöjades för en kvartal 3-release i Europa.

Square Enix hade också med sig en trailer för deras andra musikrollspel, Theatrhythm – Final Fantasy Curtain Call.

Utanför E3 har det också hänt en del då Square Enix avslöjat Final Fantasy Explorers till 3DS och Final Fantasy VII G Bike till iOS och Android. En remake av Final Fantasy VII hade kanske vägt något tyngre.

Källa: Siliconera, NeoGaf

 

Veckans releaser:
– Inazuma Eleven GO – Light och Shadow (EU, 3DS/eShop)
– Hyperdimension Neptunia PP (EU/US, PSV/PSN)
– Soul Sacrifice Delta (US, PSN)
– SMT: Digital Devil Saga 2 (US, PSN – PS2 Classics)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: