Höstens hetaste releaser

Hösten börjar närma sig allt mer och som vanligt innebär det inte bara mörkare dagar utan även allt fler tunga spelreleaser.
Här är mina 5 mest efterlängtade rollspel som är tänka att hitta ut under de kommande månaderna.

5. Pokémon Omega Ruby och Alpha Sapphire (28/11 – 3DS)
Efter att Pokémon tog västvärlden inklusive mig själv med storm under sent 90-tal tappade jag snabbt intresset när tonåren kom in i bilden.
Det skulle komma och ta upp mot femton år innan jag återigen återvände till monstersamlandet i och med Pokémon X till Nintendo 3DS.

Pokémon Omega Ruby och Alpha Sapphire, som är remakes av GBA-titlarna Ruby och Sapphire, lär inte vara seriens nästa revolutionerande steg men en bra chans att kunna uppleva det jag tidigare missat.
Måste fånga fler!

4. Ar Nosurge (26/9 – PS3)
Ska jag vara ärlig så har jag, bortsett från Ar Tonelico Qoga, varit dålig på att bry mig om Gusts Ar Tonelico- och Surge Concerto-serier.
Ar Nosurge känns därför som en titel som kan bli hur bra eller hur dålig som helst.
Såhär i förhand hoppas i alla fall jag på ett sci-fi-äventyr med originella strider, läcker ”animedesign” och en gnutta humor.

3. Persona Q (28/11 – 3DS)
I raden av Atlus alla Persona-sidospår ser Persona Q – Shadow of the Labyrinth ut att kunna bli den intressantaste av dem.
I samma anda som Etrian Odyssey-spelen kommer man att få utforska underjordiska labyrinter där våra välkända skolungdomar från Persona 3 och 4 slår sig samman.
Titeln väger kanske inte lika tungt som kommande Persona 5 men är samtidigt något som kan hålla abstinensen nere tills dess.

2. Fantasy Life (26/9 – 3DS)
Väntan på Level 5’s färgsprakande 3DS-titel Fantasy Life har varit lång och började redan under DS-eran då spelet ursprungligen skulle ha släppts.
Nu vart aldrig så fallet utan istället sköts det upp, gjordes om och nu snart lokaliserats för oss i väst.
Fantasy Life går ut på vad dess titel antyder: skapa ditt egna liv i en fantasyvärld, utforska, fiska, besegra fiender eller bara inred ditt drömhem!

1. Tales of Hearts R (14/11 – PSV)
Redan nästa år har vi den femtonde huvuddelen till Playstation 3 att se fram emot men innan dess står Tales of Hearts R på schemat.
Även om det för oss i väst blir som en helt ny titel handlar det egentligen ”bara” om en remake av den elfte Tales of-delen som tidigare varit exklusiv för Japan.

Som oftast hör till i Tales of-sammanhang lär både strider, story och karaktärer vara på topp och är spelet kompatibelt med Sonys kommande Playstation TV är det ett stort plus.

Övriga releaser är bland annat Natural Doctrine, Hyrule Warriors, Final Fantasy Theatrhythm -Curtain Call , Fairy Fencer f, Tears to Tiara 2, Freedom Wars, Akibas Trip, Senran Kagura Shinovi Versus, Kingdom Hearts 2.5, Shin Megami Tensei IV, Class of Heroes 2g.

Vad ser du fram emot?

Annonser

3 Responses to Höstens hetaste releaser

  1. Yazuka skriver:

    Ser själv fram emot Ar Nosurge riktigt mycket! De som spelat det säger att det ska vara i klass med Ar Tonelico 2 eller bättre. Nu har jag inte spelar AT2 så mycket som jag velat (fast jag äger det), men jag gillar det jag kört.

    Tales of Hearts R är också något jag ser fram emot otroligt mycket. Ska naturligtvis köras precis som alla andra Tales of-spel.
    Är också intresserad av de andra spelen du listar, men har ingen 3DS just nu. Så jag får kolla in dem, när jag väl skaffar en New 3DS. Lite sugen att återbesöka Pokémon också, även om jag själv inte är så förtjust i hela det här med mega evolutioner.

  2. Fredrik skriver:

    Akibas Trip, Kingdom Hearts 2.5 och Shin Megami Tensei IV är spelen för mig denna höst/vinter. Fick reda på Akiba’s Trip för bara några dagar sedan och tycker det verkar väldigt intressant då man får gå omkring i en stadsdel i dagens Tokyo. Så det blir nog ett köp snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: