TGS-Sammanfattning / Veckans Händelser (V.38)

Tokyo Game Show är över för i år och tillsammans med Sonys tidiga presskonferens från början av månaden var det ett riktigt bra år.

Square Enix hade med sig en hel del och den kanske mest efterlängtade titeln Final Fantasy XV fick äntligen mer uppmärksamhet.
I nuläget är spelet 50-60% klart och något releasedatum är ännu inte satt. Personligen gissar jag på en release lagom till 10-årsjubileumet 2016.

En annan Final Fantasy-titel som är under utveckling till Playstation 4 och Xbox One är HD-remaken av Type-0. Spelet kommer att släppas världen över under mars 2015 och även att innehålla en demo av Final Fantasy XV.

Mobilspelet Final Fantasy Agito kommer även det att expanderas och släpps framöver till Playstation Vita. Trots att det kommer att finnas en fysisk utgåva tillgänglig är det ett Free-2-Play-spel innehållande mikrotransaktioner.

Slutligen avslöjade Square Enix också att Final Fantasy XIII-trilogin släpps till PC via bland annat Steam under nästa år.

Även Final Fantasy VII G-Bike till iOS och Android fick en ny trailer.

Square Enix bjöd inte enbart på Final Fantasy utan visade redan under Sonys konferens upp actionrollspelet Dragon Quest Heroes till Playstation 4. Spelet utvecklas tillsammans med Omega Force som ligger bakom Warriors-serien och crossovers likt denna har vi sett liknande fall av tidigare med bland annat Zelda och Gundam.

From Softwares kommande Bloodborne fick inte bara en ny trailer uppvisad utan även ett releasedatum. I väst släpps titeln den 6 februari nästa år.

Tales of Zestiria till Playstation 3 fick även det ett officiellt releasedatum som är satt till sommaren 2015 i väst. Nedan är den senaste trailern.

Sega var såklart på plats under TGS och hade bland annat med sig nytt material från Yakuza Zero som är under utveckling till PS3 och PS4. Spelet är en föregångare till de tidigare delarna och utspelas i ett Japan under 80-talet.
En release i väst känns långt borta med tanke på seriens frånvaro de senaste åren men i Japan släpps det i alla fall våren 2015 och även Kina kommer att få en release.

Lite övriga spel som avslöjades och fick sig en trailer var bland annat Disgaea 5 till Playstation 4, Phantasy Star Nova som Sega utvecklar tillsammans med Ti-Ace till PS Vita, ett nytt Ys-spel från Falcom och slutligen Capcom’s Free-2-Play-titel Deep Down.

Källa: NeoGaf

Veckans Releaser:

– Hyrule Warriors (EU/US, WiiU/e-Shop)
– Fairy Fencer F (EU/US, PS3/PSN)
– Final Fantasy Theatrhythm – Curtain Call(EU/US, 3DS/e-Shop)

Spelat i Veckan:
När jag skulle hämta ut lite bokningar på Webhallen i fredags visade det sig att några av dem var försenade men av misstag råkade jag istället få Fantasy Life som egentligen släpps nu på fredag.

Det är ett mysigt litet actionrollspel från Level 5 med musik från Uematsu och som påminner en del om Rune Factory-serien fast med mer möjligheter.

Från start får du skapa din karaktär och välja ett liv som sträcker sig från magiker, bågskyttar och svärdexperter till fiskare, alkemister och gruvarbetare. Valet är såklart inte permanent utan du kan byta inriktning och kombinera det du lärt dig från ditt tidigare yrke.

Själv valde jag en pilskjutande Hunter och har irrat runt för att klara sidouppdrag, utforskat hemstadens närliggande områden och börjat inredan min trånga vindsvåning som man till en början bor i.
En katt har jag också hunnit med att skaffa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: