Tidigt intryck från Tears to Tiara II

I veckan som gått så släppte Atlus USA strategirollspelet Tears to Tiara II till Playstation 3 och det känns som ett sånt där spel som gått de flesta obemärkt förbi.
Atlus själva har inte direkt gjort någon helhjärtad satsning på att få ut det och i spelmedia verkar två strategirollspel under samma period vara ett för mycket att hantera och då har Natural Doctrine istället stulit all uppmärksamhet.
Jag själv blev inte ”hypad” på titeln förrän några dagar innan release när Atlus visade upp mer av spelet i en längre gameplay-video.

Jag har hittills bara hunnit med några timmar av det men redan nu finns det mycket som gör Tears to Tiara II till ett intressant spel.

Bland annat är det utvecklat av Sting som legat bakom en uppsjö av kvalitativa strategirollspel, allt ifrån klassiker som Treasure Hunter G och Riviera till nyare releaser som Knights in the Knightmare och Gungnir.
Det är alltså en utvecklare som kan sitt område och även om Tears to Tiara II följer den klassiska SRPG-mallen så är det välgjort och de stationära maskinerna är inte direkt bortskämda med den här typen av titlar.
Ett välkommet inslag är ”rewind”-funktionen som tillåter dig att spola tillbaks tiden i striderna och därför aldrig behöva spela om en längre batalj.

Även om Sting varit med i utvecklingsprocessen så är ”huvudutvecklaren” Aquaplus som sedan mitten av 90-talet specialiserat sig på visuella noveller.
Text och dialog har en stor roll i Tears to Tiara II vilket kommer att skrämma bort många och ge upphov till besvikelse när man förväntat sig ett renodlat strategirollspel likt Final Fantasy Tactics eller Disgaea.
Det påminner i det avseendet lite om Ar Nosurge där Gust flitigt blandat rollspel med massvis av dialog.

Kan du ställa in förväntningarna på att Tears to Tiara II är lika mycket en visuell novell som det är ett strategirollspel så kommer du antagligen inte bli besviken.

Nämnde jag förresten att du har en elefant med dig ut i strid?

TtT2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: