Årets Rollspel 2014 – Plats 22

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)
22
Plats 22: Conception 2 – Children of the Seven Stars
Format: PSV/3DS
Genre: RPG/Dungeon crawler
Betyg: 3/5 Bra

Att Atlus omtyckta och hyllade spel Persona 4 har gjort avtryck bland RPG-utvecklarna har vi sett flera exempel på de senaste åren.

Conception 2 är ett i raden där man som den utvalde hjälten Wake ska besegra demoner , stänga portaler och samtidigt hinna utbilda sig i den militärbaserade skolan för personer med speciella krafter.
Dungeon crawlande i tredjeperson blandas friskt med konversationer på campusområdet och genom starkare relationer till skolans tjejer kan man sedan skapa så kallade ”Star childrens” som i sin tur slår följe med en under strid.

Även om spelet både har intressanta strider och okej karaktärer känns det, ju längre in du kommer, inte helt genomtänkt.
Dygnssystemet som finns fyller egentligen ingen som helst funktion och illusionen om att dagarna spelar någon roll bryts ganska fort.

Conception 2 har definitivt potential men i slutändan känns det som att utvecklarna Spike ville mer än vad de lyckades åstadkomma.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: