Årets Rollspel 2014 – Plats 20

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)
20
Plats 20: Child of Light
Format: PS3/PS4/PSV/360/X1/Wii U/PC
Genre: RPG
Betyg: 3/5 Bra

Med vad som känns som en levande akvarellmålning inspirerad av John Bauers verk går det inte att säga annat än att Child of Light är riktigt vackert.
Den handritade bilden passar perfekt med spelets sagolika berättelse där man får följa Aurora och hennes udda sällskap på deras resa genom det magiska landet Lemuria.

Jag kan förstå varför Child of Light har hyllats av så många men för mig når det, trots flera bra kvalitéer, inte riktigt hela vägen fram.
Ser vi bortom den magiska bilden och musiken blir jag aldrig särskilt förtrollad, jag har svårt att känna något för karaktärerna och den poetiskt skrivna dialogen känns stundtals mest krystad.

Med det sagt så är Child of Light en mystisk sagovärld med välgjorda strider likt Final Fantasy-seriens ATB-system där både taktik och kvickhet krävs och de vackra vyer är svåra att tröttna på.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: