Årets Rollspel 2014 – Plats 19

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

19
Plats 19: Hyrule Warriors
Format: Wii U
Genre: Actionrollspel
Betyg: 3/5 Bra

Vore det inte för Hyrule-delen i titeln så hade jag nog väntat något år eller två tills Hyrule Warriors låg i reabacken.
Tecmo Koeis långvariga Warriors-serie bjuder på perfekt hack and slash-action efter en lång dag på jobbet men mer än så brukar det inte ge mig.

Hyrule Warriors bygger vidare på samma koncept fast med Zelda-universumet i centrum vilket i alla fall jag har lättare att relatera till framför japanska krigsherrar som annars brukar vara standard.

Har du nån gång drömt om att få plöja igenom arméer på hundratal med Links svärd eller någon av de andra välkända ansiktena från serien kan Hyrule Warriors vara spelet för dig.
För Zelda-fantasten blir det däremot inte mycket mer än fanservice på hög nivå där vi bjuds på klassiska bossar, karaktärer, fiender och kistöppnande.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: