Årets Rollspel 2014 – Plats 17

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

17
Plats 17: Drakengard 3
Format: PS3
Genre: Actionrollspel
Betyg: 3/5 Bra

Egentligen är jag ingen stor fantast av Cavias och Square Enix Drakengard-serie men tack vare den eminenta releasen av seriens något löst sammanhängande titel Nier var förväntningarna ändå ganska höga på Drakengard 3.

Nu levde spelet aldrig upp till förväntningarna och lite som väntat är det mer ett klassisk och banindelat Drakengard-spel med strider på både mark och drakrygg.
Trots vissa problem med bilduppdateringen och kameravinkeln är det ändå underhållande strider som stundtals kräver mer än ren ”button mashing”.

Drakengard 3 är ett spel som definitivt är underhållande att plocka upp i mindre doser åt gången men någon stark berättelse eller mästerlig musik, med undantag från temalåten ”This Silence is Mine”, likt Nier bjuds det inte mycket på.

Annonser

6 Responses to Årets Rollspel 2014 – Plats 17

  1. Yazuka skriver:

    Håller med. Det funkade i mindre doser åt gången.
    Blev själv lite besviken att det inte var mer som Nier,d et var egentligen enda anledningen till att jag spelade detta från början. Men det var rätt okej ändå.

  2. Fredrik skriver:

    Jo, lite besviken blev man ju tyvärr. Visste dock vad jag kunde vänta mig då jag spelat 1&2, men ändå, man hade ju hoppats att det skulle vara lite mera Nier-aktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: