Årets Rollspel 2014 – Plats 16

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

16
Plats 16: Rogue Legacy
Format: PS3/PS4/PSV/PC/Mac
Genre: Actionrollspel/Roguelike
Betyg: 3/5 Bra

Rogue Legacy är ett sånt där spel som är svårt att lägga ifrån sig när man väl har börjat och en halvtimme kan snabbt förvandlas till fyra.

Vid en första anblick kan det påminna om en retrodoftande hyllning till de klassiska Metroidvania-spelen men i själva verket är det lika mycket en nytolkning av roguelike-genren.

Slottet du besöker med sina fyra distinkta områden är slumpmässigt genererade och efter varje dödsfall, vilket du kommer att få uppleva många gånger, kan du antingen ge dig in i borgen med en ny slumpgenererad layout eller låsa fast den gamla mot en mindre betalning.
Du får också varje gång välja en ny karaktär med sina egenskaper vilket ger en viss variation och kanske bättre lycka.

Mottot ”Det som inte dödar dig, gör dig starkare” gäller inte i Rogue Legacy då du vid varje nederlag har kvar dina insamlade pengar, vapen och attribut. Även bossarna som är en central del i Rogue Legacy förblir besegrade om har du lyckats med det.
Döden är en stor del av spelet och likt Dark Souls känns det ändå inte förgäves.

Jag gillar idéen bakom Rogue Legacy, det känns som en fräsch riktning för en smått bortglömd genre men som tyvärr kan det bli en aning repetitiv då man spenderar större delen av tiden åt att spela om samma områden istället för att upptäcka nya.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: