Årets Rollspel 2014 – Plats 15

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

15
Plats 15: Final Fantasy VI
Format: iOS, Android
Genre: RPG
Betyg: 3/5 Bra

Final Fantasy VI tillhör några av mina absoluta favoritspel genom tiderna och det hade mycket väl kunnat toppa årets lista.
Att det ”bara” hamnar på en femtonde placering beror egentligen inte på spelet i sig för det mesta som jag kommit att älska med Squares tidlösa klassiker finns fortfarande kvar.
Musiken som nu optimerats låter underbar, att levla är fortfarande lika beroendeframkallande och berättelsen med dess många intressanta karaktärer lika välskriven nu som då.

Problemet med den senaste mobilreleasen är heller inte den nedgraderade grafiken, för en retrofantast är den det i alla fall, utan istället något mycket mer grundläggande.
Styrningen är långt ifrån välgjord där det rörliga styrkorset är svårkontrollerat och att bara ta sig igenom en dörröppning kan vara en kamp i sig.

Såhär i efterhand har Square Enix faktiskt uppdaterat styrkorset under oktober månad och även om det är en välkommen nyhet spelar det ingen roll då det är en nio månaders sen uppdatering för mig som köpte spelet i januari.

För dig som ännu inte fått uppleva Final Fantasy VI finns det alltså hopp men originalversionen till Super Nintendo, GBA-releasen eller till och med Playstation 1-utgåvan är ändå att föredra.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: