Årets Rollspel 2014 – Plats 14

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

14
Plats 14: Ar Nosurge – Ode to an Unborn Star
Format: PS3
Genre: RPG
Betyg: 3/5 Bra

Gusts sci-fi-äventyr Ar Nosurge är långt ifrån det mest tekniska underverk PS3:an har skådat men berättelsen som egentligen är en uppföljare på den Japanexklusiva Vita-titeln Ciel Nosurge håller en desto högre nivå.

Visst har Ar Nosurge den lättsamma humorn som många andra ”animérollspel” men samtidigt även en seriösare sida där man utifrån två huvudkaraktärers perspektiv får följa människans och Sharl-släktets konflikter och jakt efter en ny planet att bosätta sig på.
Emellanåt känns det som att Ar Nosurge lika gärna hade kunnat vara en renodlat visuell novell då mängden dialoger och text är enorm.
I själva huvudberättelsen var det aldrig något hinder men när du får en ny utdragen dialog för varje nytt föremål du lyckas skapa eller recept du får vill du inget hellre än att snabbspola.

Det mer spelmässiga kommer alltså lite i andra hand med små områden och lite sidovägar att utforska.
Det är synd för striderna som lite smått påminner om de i Valkyrie Profile är riktigt intressanta spelet igenom och ger utrymme år taktik där du kan putta runt fienderna samt få en bonusrunda genom att välja rätt attacker.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: