Årets Rollspel 2014 – Plats 13

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

13
Plats 13: Tales of Xillia 2
Format: PS3
Genre: Actionrollspel
Betyg: 3/5 Bra

Tales of Xillia 2 är ett lika mycket kärt återseende av Jude, Milla och de andra karaktärerna från Xillia-universumet som det är en billig återanvändning av städer och de fortfarande oinspirerade fälten.
Den här gången får du däremot mer tid till att utforska Elympios och även några nya ansikten att bekanta dig med.
Medan den nye huvudkaraktären Ludger ger ett svalt intryck där det känns som att utvecklarna inte kunnat bestämma sig för om han ska vara ett stumt alter ego eller ej är den borttappade tjejen Elle en av de få karaktärer under tio i ett JRPG som jag faktiskt tycker riktigt bra om.

Striderna briljerar som oftast i Tales of-sammanhang och den kanske största nyheten sedan föregångaren och för serien i stort är det nu mer öppna upplägget.
Världen är full av simpla ”samla föremål X och döda fiende Y”-uppdrag, valfria sidoberättelser för att lära känna varje karaktär lite bättre och dialogen bjuder på val som formar berättelsen.
Man har också valt att lägga till ett skuldsystem där du mellan varje huvuduppdrag måste betala av en viss summa Gald på ditt enorma lån du tidigt åker på.
Även om du stundtals belönas med olika föremål för ditt hårda jobb så är det mer en utfyllnad för att få spelet att bli lite längre och det känns egentligen helt meningslöst.

Tales of Xillia 2 lämnar i slutändan ett varierat intryck där både berättelse och strider underhåller men mer nya miljöer och mindre Gald att betala av hade varit att föredra.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: