Årets Rollspel 2014 – Plats 11

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

11

Plats 11: Tears to Tiara II – Heir of the Overlord
Format: PS3
Genre: Strategirollspel/Visuell novell
Betyg: 4/5 Mycket bra

Vid en första anblick kan Tears to Tiara II se ut som vilket klassiskt strategirollspel som helst och även om det till stor del också är det kommer dialogen, i alla fall de första timmarna, ta upp större delen av speltiden.
Det är lika mycket, om inte mer, en visuell novell där man som riket Hispanias kvarvarande prins Hamil tillsammans med bortglömda gudinnor ska rädda sitt folk och trycka tillbaks imperiet som förslavat världen.

Jag gillar berättelsen, karaktärerna, världens mytologi och har inga problem att bli matad med text ibland upp mot någon timme innan det är dags för strid.
Striderna vänder visserligen inte upp och ner på genren utan är ett stabilt och klassiskt rutindelat strategirollspel med välkomnande inslag som möjligheten att spola tillbaks ifall du klantar till det.
De handritade porträtten och bakgrunderna ser oftast riktigt bra ut och musiken som stundtals är sångbaserad är både välkomponerad och stämningshöjande.

Tears to Tiara II är definitivt en av årets överraskningar och en titel som är riktigt bra om man är förbered på att det i grunden är en visuell novell.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: