Årets Rollspel 2014 – Plats 09

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

09
Plats 09: Tales of Symphonia HD
Format: PS3
Genre: Actionrollspel
Betyg: 4/5 Mycket bra

Mängden HD-remakes har verkligen varit stor de senaste åren och trenden verkar inte vara påväg att försvinna bort.
Kvalitén på dem har varierat och ibland har utgåvorna känts som billiga releaser för att få det att klirra lite extra i kassan hos utvecklarna.

Namco Bandais dubbelsläpp av de båda Tales of Symphonia-spelen, Tales of Symphonia samt Tales of Symphonia Dawn of the New World, känns både välgjord och berättigad då Gamecube-releasen blivit något dyrare att få tag på.
Dawn of the New World som ursprungligen kom till Wii tillhör inte direkt min topplista av Tales of-spel utan istället var det originalet, som jag bara bekantat mig med några timmar till Gamecube, som lockade mest.

Denna gång har spelet inte bara fått sig ett HD-lyft och nyinspelad musik utan även mer innehåll som tidigare bara funnits i den Japanexklusiva PS2-utgåvan.
Tales of Symphonia är ett klassiskt och mysigt inslag i Tales of-serien och bjuder på intensiva strider, karaktärer jag känner något för och en värld som är inlindad i färger som värmer inombords.

Att spelet har över tio år på nacken märks knappt och att nu kunna njuta av det på HDTV:n utan att det känns utdraget och fult är en fin touch.

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: