Årets Rollspel 2014 – Plats 04

(Likt tidigare år kommer jag från och med den 1 till och med den 24 december att lista de bästa och sämsta rollspelen från året som har gått. En nyhet för i år är att listan både innehåller japanska och västerländska rollspel.)

04

Plats 04: Final Fantasy X HD-Remaster
Format: PS3/PSV
Genre: RPG
Betyg: 4/5 Mycket bra

Likt HD-utgåvan av Final Fantasy X-2 som jag skrev om tidigare under månaden så är den första halvan av Tidus och Yunas vackra berättelse ett välkommet grafiskt och ljudmässigt lyft sedan den ursprungliga PS2-releasen.

Final Fantasy X var kanske seriens vattendelare men personligen tycker jag att det håller en lika hög nivå nu som då.
Berättelsen fascinerar och berör, Uematsus toner är några av hans bästa och trots sitt relativt linjära upplägg är det en levande värld där den Chrono Cross-liknande platsen Spira känns klart mer unik än många andra i klassen.

Jag vet att Final Fantasy X många gånger fått kritik för att inte vara just ”Final Fantasy” men för mig, för många av seriens fans och för skaparen själv är Final Fantasy en serie som just handlar om strävan efter att skapa nya vinklar och just det lyckas Final Fantasy X ganska bra med.

”Roads where no one ever left their foot steps, overcome by people who just live their lives with all their heart, and what is born when they finally arrive at the same goal”
– Hironobu Sakaguchi

Annonser

One Response to Årets Rollspel 2014 – Plats 04

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: