52 spel på 1 år

De senaste åren har jag alltid varit sugen på att ge mig på den ultimata spelutmaningen som helt enkelt går ut på att spela igenom 52 stycken spel under ett och samma år.
Varje gång har det dock slutat likadant och utan att ens ha gett det ett försök har jag lagt ner projektet.

I år eller rättare sagt från och med idag och ett år framåt tänkte jag däremot anta utmaningen.
Det är passande nog också min födelsedag idag och tanken är att påbörja livet som 30-åring nästa år med en spelbragd i bagagen.

Reglerna för utmaningen är enkla och bygger i stort sett på de från NeoGaf:
1. Spela 52 stycken spel mellan den 17 januari 2015 – 17 januari 2016.
2. Jag kommer att sikta på att ”klara” alla spel tills dess att eftertexterna har rullat. Detta med viss reservation för titlar utan traditionella slut eller spel som är bättra lämpade att bara spela utan att klara (tex simulatorer, MMORPG:n, racing-spel).
3. Spelsamlingar med flera titlar på en och samma skiva eller kassett räknas inte som ett spel bara utan varje enskild titel räknas.

4. Redan påbörjade spel sedan tidigare, alltså som inte ”klarats”, kan jag fortsätta med.
5. Det kommer att bli en hel del rollspel men även andra genres där varje titel kommer att ”redovisas” i någon form på bloggen.

Annonser

9 Responses to 52 spel på 1 år

 1. opkij skriver:

  Hehe, det känns som att det alltid är någon som tar sig an det här projektet varje år. Jag ser fram emot att se hur det går och om det behövs tips på korta spel så är det bara att säga till!

  Grattis i efterskott!

 2. Yazuka skriver:

  Låter helt klart spännande. Hade gärna gjort liknande, men tyvärr finns inte tiden. Hur mycket jag än vill, men jag önskar dig lycka till! =)

 3. Ida ^^ skriver:

  Grattis i efterskott och lycka till 😀

 4. Lania skriver:

  Det här hade varit ett awesome projekt för mig som vill gå igenom min skämshög. Men, precis som Yazuka här ovan så har jag heller inte tiden. Jag får vara glad över att mitt 2015 har börjat som ett riktigt bra spelår i alla fall och så får vi se hur länge det varar. 🙂
  Men jag hejar på dig, GO GO GO! 😀

 5. Crillekross skriver:

  Grym utmaning. I cheer for you. Man kan säga att tiden inte finns men dedikerar man all tid som man inte spenderar på sitt måste här i livet (dra in pengar, såvida man inte vunnit på lotto) går att använda till att bara vara hemma och pressa spel om man så vill och då finns tiden.

  Tror jag betade av runt 40-50 spel 2014 och då tänkte jag inte särskilt mycket på tiden och jag gjorde en hel del andra saker. 🙂

  Så, good luck, du kan klara det. 🙂

 6. kntheking skriver:

  Jo det blev en del, hade listor på datum och allt, men det var inte bara jrpg utan kortare spel och en del retro. 🙂 är du medlem på howlongtobeat förresten? Där kan man snyggt och lätt spalta upp i ordning.
  Bra start på spelutmaningen förresten, även om det är kortare titlar så får man ju spela såna också 🙂 måste varva de tunga upplevelserna med kortare ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: