Topp 5 E3 2015

E3

Dr Peppern ligger redan på kylning, en dags semester tagen och hypen lite för stor. Allt är alltså som det ska vara inför E3!

Redan nu känns det som att vi har många stora rollspel på ingång och det kan nästan vara svårt att föreställa sig ännu fler.
Jag har i alla fall listat mina 5, något realistiska, drömscenarion som årets konferenser och mässa gärna får bjuda på.

5. Star Ocean 5

SO5

Det har redan ”hintats” om att Star Ocean 5 kommer att finnas på plats under årets E3 och även om jag föredrar nyutannonseringar vore det trevligt att se mer från Tri-Ace och Square Enix kommande sci-fi-rollspel.
Då det bara avslöjats för Japan hittills vore det också på sin plats att få en officiell bekräftelse på att det hittar hit.

4. RPG-satsning till Project Morpheus

KF

VR eller Virtual Reality har varit en dröm sedan 90-talet och även om vi fått se diverse försök från utvecklare känns det som att teknologin aldrig varit helt redo.
Det är tills nu vill säga och utan att prövat någon av VR-hjälmarna ser det riktigt lockande ut.

För mig handlar rollspel ofta om världarna och att kunna träda in i dem utan något mellanrum mellan dig och TV:n kan bli fantastiskt.

Det finns många idéer jag skulle vilja se som sträcker sig från MMORPG:n likt Final Fantasy XIV till färgsprakande äventyr likt Wind Waker HD’s färger eller ett mörkt King’s Field 5 i förstaperson.
Nu låter det som att Dark Souls 3 är From Softwares kommande satsning, vilket heller inte är helt fel, men jag hoppas även på att man går tillbaks till serien som startade allt någon dag.

3. Wii U-rollspel

Wii U

Även om vi både har Xenoblade X samt Fire Emblem x SMT så har Nintendo inte direkt dränk sin Wii U i rollspel.

Ett Mother 4 känns allt för avlägset men ett Mario RPG av något slag kan vi väl i alla fall få?

2. Något nytt/gammalt från Square Enix

VS

Det hör inte till vanligheten att Square Enix håller sin egen konferens under E3 men när det väl gör det, som i år, måste de väl ändå ha något att visa?

Visst kommer vi få se mer från Final Fantasy XV, Kingdom Hearts III, Dragon Quest Heroes, Bravely Second mm men något nytt måste de väl kunna klämma in där också?

Dragon Quest XI till Playstation 4 känns kanske inte aktuellt nu när Heroes står i rampljuset och fler ”stora” FF-titlar kan vi nog räkna bort.
Däremot vore det spännande att få se något helt nytt eller få se någon gammal serie som Vagrant Story, Chrono, Parasite Eve eller Front Mission göra en comeback.

1. Level 5’s avslöjande

RG

Redan i slutet av förra året avslöjade Akihiro Hino, VD på företaget, att Level 5 skulle avslöja sitt nästa projekt till Playstation 4.

Sony’s konferens känns som en given scen för det avslöjandet men vad det kommer att bli står inte helt klart.
Även om Sony själva registrerade, på nytt, varumärket Dark Chronicle hoppas jag mer på en uppföljare till Rogue Galaxy eller Ni no Kuni.

Något helt nytt vore heller inte fel och jag skulle till och med bli glad över att se White Knight Chronicles igen så länge jag bara får något next gen av Level 5!

Annonser

5 Responses to Topp 5 E3 2015

 1. opkij86 skriver:

  Vilka fina val av bilder! Men mer Star Ocean 5 och rollspel i största allmänhet vill vi se, jag skulle inte tacka nej till varken Dark Chronicle 3, Rouge Galaxy 2 eller ett till Ni no Kuni, jag är faktiskt lite förvånad att det inte redan har blivit ett sånt, det sålde väl rätt bra och var uppskattat av dom flesta.

  • I väst hade Ni no Kuni fina försäljningssiffror.
   Japan var en annan historia och första veckan sålde tom ett Call of Duty-spel 3 ggr så mkt.
   Kan ju ha sin förklaring i att det kom till DS först, vattnade ur märket något och konkurrerade ut PS3-releasen.
   Sen tror jag man misslyckades med marknadsföringen där det mer riktades mot barn.

   Läste siffror för ett tag sedan och har för mig att det sålde något i stil med:
   DS JP runt 500 000 ex.
   PS3 JP ynka 150 000 ex.
   PS3 resten av världen 650 000 !

   Nu har ju visserligen PS4:an sålt mkt bättre i väst så det kanske är där Level 5 ska satsa och då kan ju Ni no Kuni vara ett bra val.

 2. opkij86 skriver:

  Oj, att det var så stor skillnad mellan DS och PS3 versionen, men totalt sett är det helt klart bra nog siffror för att få en uppföljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: