Det bästa från E3

E3 2015 har nyligen slagit igen sina dörrar och konferensernas hallar sedan ”länge” tömts.
För mig vart det två intensiva dagar med konferenstittande som bjöd på allt från överraskningar och glädjerop till gäspningar och förutsägbara avslöjanden.
På det stora hela var det ett riktigt bra år, även om jag saknade Level 5 som lovat att avslöja sitt nästa PS4-rollspel, och listan på intressanta titlar kan göras lång med allt från Fallout 4, nytt South Park-spel, The Last Guardians återkomst, Mirror’s Edge Catlyst, Mass Effect 4, Xenoblade X datum, Kingdom Hearts III, Fire Emblem Fates till Shenmues återkomst men istället för att fokusera på dessa tänkte jag lista mina 5 favoriter.

5. Tokyo RPG Factory

5

Det känns nästan som att Square Enix hade kunnat bära hela E3 själva med alla tunga avslöjanden de bombade oss med.

Under deras egen konferens avslöjade man en ny intern studio som kallas Tokyo RPG Factory. Deras första projekt går just nu under kodnamnet Project Setsuna och även om informationen kring titeln är sparsam ser bilderna vi fick se riktigt bra ut.

Hela idén bakom studion låter riktigt bra, namnet kunde inte varit bättre och deras vision ”The good old days’ are coming back. To every RPG fan in the world… This is for you” låter minst sagt som en dröm.

4. Dark Souls 3

4

Att Dark Souls 3 skulle dyka upp under Microsofts konferens var inte helt väntat och även om teasern vi fick se inte gav oss så mycket är i alla fall jag riktigt peppad.
From Software har verkligen bevisat vad de går för de senaste åren och jag tvekar inte en sekund på att Dark Souls 3 fortsätter i samma spår.

3. Star Ocean 5

3

Tri-Ace och Square Enix avslöjade den kommande och femte delen i Star Ocean-sagan långt innan E3 men det var för den japanska marknaden. Därför känns det bra att man gav oss i väst en officiell bekräftelse på att spelet når hit och att få se spelet i rörelse var en personlig önskan.
Det ser klart bra ut, den typiska Star ocean-designen finns där och striderna hade ett fint flyt utan några laddningsskärmar.

2. Nier 2

2

När Drakengard 3 släpptes förra året var det med förhoppningen att man hämtat mer inspiration från Nier än tidigare Drakengard-spel.
Så vart inte fallet och därför känns det extra roligt att Square Enix överraskade oss med en riktigt uppföljare.
Vi har ännu inte fått mycket mer än en teaser att kolla på men teamet består av många välkända namn från tidigare spel som kompositören Keiichi Okabe eller producenten Yosuke Saito samt nytillskottet Platinum Games som står för förstklassig action.
Detta kan bli riktigt bra!

1. Final Fantasy VII Remake

1

Drömmen om en Final Fantasy VII remake har sedan 2005 varit just en önskedröm som äntligen verkar bli verklighet.
Av det lilla vi fick se gillar jag designriktningen man valt och det passar perfekt in på Midgards och planeten Gaias skitiga värld.

Det som kommer att bli intressant att se är hur mycket Square Enix valt att göra om. Grafiken är ju en självklarhet men hur blir striderna? Presentationen? Berättelsen?
Jag gillar idén om att man ska göra om mycket i spelet för originalet finns redan och ett ”nytt” Final Fantasy VII känns klart mer spännande.

Det viktigaste är däremot att man lyckas hålla kvar atmosfären och inte förstör eller skapar en alternativ tidslinje. Visst kan man lägga till nya scener, sidoberättelser osv men spelets grundberättelse och större händelser MÅSTE finnas kvar.
Square Enix har just nu en av de svåraste men samtidigt mest spännande uppgifter framför sig.
Hoppas detta håller nu!

Annonser

3 Responses to Det bästa från E3

  1. opkij86 skriver:

    Jag läste en lite längre intervju med Tokyo RPG Factory och allt dom säger låter ju lovande och precis som det vi vill ha så det ska bli spännande att se vad dom faktiskt hittar på i slutändan.

    Star Ocean var väl egentligen exakt det man förväntade sig att se, på ett positivt sätt, skönt att det blev bekräftat för ”väst”!

    Under alla år har jag alltid varit en av dom som vill se en ”exakt” remake av FF7 men nu när det faktiskt blir verklighet känner jag mig ändå rätt öppen till en nytolkning, och som dom själva sagt så många gånger förr skulle det ta alldeles för lång tid att återskapa HELA spelet i modern grafik. Den vaga ingrediensen atmosfär är helt klart det viktigaste och jag tycker dom fångar den rätt bra i trailern med lekplatsen, slummen där folk sitter på marken osv.

  2. Yazuka skriver:

    Jag skulle nog inte kunna håller med denna lista mer om jag ens försökte. Det är väl bara Dark Souls som inte tilltalar mig. Men resten är spot on med vad jag själv tänker/tycker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: