Höstens hetaste rollspel

Efter en lång sommar med fokus på många retrotitlar, som jag kommer att skriva om framöver, är jag riktigt sugen på lite nya stora RPG-släpp.
För första gången på väldigt länge ser även hösten ut att kunna bjuda på mer än mindre bärbara releaser och det känns klart välkommet då jag minns abstinensen jag hade för ett år sedan.

5. Dragon Quest Heroes

Format: PS4 (PS3 endast JP)
Genre: ARPG
Release: 16/10 (EU)

Ända sedan Dragon Quest Heroes avtäcktes har jag varit försiktigt inställd till Omega Force senaste actionrollspel.
Oftast har deras titlar där samarbete med andra företag såsom Nintendo och Hyrule Warriors resulterat i ett nytt Warriors-spel fast i ny kostym.

Ju närmare releasen vi kommit och desto mer kommentarer från olika håll om att det inte följer Warriors-konceptet till punkt och pricka så har hypen bara ökat.
Grafiken ser magiskt bra samt detaljerad ut och striderna är som väntat actionfyllda till bredden.
Om det i slutändan istället bara blir ett knapphamrande marathon och vågor av fiender återstår att se och i värsta fall har vi ändå ett Dragon Quest XI att se fram emot!

4. Trails in Cold Steel / Trails in the Sky SC

Format: PS3, PSV / PC, PSP via PSN
Genre: RPG
Release: 16/10 (EU) / 2015 (US)

Att Xseed väljer att lokalisera den första delen av tre i Trails in Cold Steel-serien innan del två av Trails in the Sky-serien har kommit ut känns lite märkligt.
Trails in the Sky Second Chapter ska släppas 2015 det med men Xseed har varit desto tystare kring det.
Jag ska däremot inte klaga för möjligheten att få två hela Legend of Heroes-titlar på ett och samma år känns riktigt bra.
Medan Trails in the Sky Second Chapter ger oss en fortsättning på första delen som tillhör PSP:ns bättre titlar känns det samtidigt välkomnande med en ny trilogi där Trails in Cold Steel inleder.

3. Xenoblade Chronicles X

Format: Wii U
Genre: RPG
Release: 4/12 (EU)

När jag skrev en liknande topplista över årets mest efterlängtade releaser i början av året låg Xenobade Chronicles X på andraplatsen.
Lite motvilligt måste jag erkänna att hypen avtagit något. Att musiken stundtals gått i helt fel riktning sedan originalets mästerliga toner kan jag leva med utan istället tror jag att det tagit Nintendo allt för långt tid att få ut det i väst.

Mycket av ”mystiken” har försvunnit i och med att allt fler trailers samt gameplay-videos från den japanska utgåvan hittat ut.
Trots det vet jag hur julledigheten kommer att spenderas och med en föregångare som tillhör några av mina absoluta favoriter till förra generationens konsoler finns det såklart potential till ett riktigt bra spel.
Värden ser minst sagt storslagen ut och mer mecha- och sci-fi-inslag är inte helt fel.

2. Tales of Zestiria

Format: PS3/PS4/PC
Genre: ARPG
Release: 16/10 (EU)

Sedan jag skrev om tales of Zestiria sist så har äntligen en PS4-version avslöjats och även om spelet aldrig hann hitta ut under sommarens sista månad som blivit lite utav en Tales of-tradition är jag efter flera remakes, portningar och direkta uppföljare riktigt laddad inför en helt ny Tales of-värld.

Striderna kommer utan tvekan att briljera, miljöerna ser ovanligt dynamiska samt detaljerade ut och håller berättelsen en lika hög nivå kan det bli en bra start för Tales of på den nya generationens konsoler.

1. Persona 5

Format: PS3/PS4
Genre: RPG
Release: 2015 (US)

Utan att ens ha hittat ut i Japan eller fått någon vidare större uppmärksamhet står Atlus USA fortfarande fast vid en 2015-release.
Lite osäkert börjar det såklart kännas men att oavsett om det faktiskt hinner ut i år eller ej så litar jag på att Atlus vet vad de gör och likt de två föregående Persona-spelen kan vi räkna med klassiskt japanskt skolliv kombinerat med inre krafter.
Designen känns som vanligt helt rätt och musiken sådär skönt popig precis som jag vill ha det.

Lite övriga höst 2015-releaser: Yakuza 5, Disgaea 5, Sword Art Online – Lost Song, Dungeon Travelers 2, SMT – Devil Survivor 2

Annonser

6 Responses to Höstens hetaste rollspel

 1. opkij86 skriver:

  Zestiria och Xenoblade X, dom båda känns som att man har väntat på en halv livstid nu, men vi alla vet att dom kommer vara värda väntan!

  Dragon Quest Heroes har jag inte haft någon koll på men trailern såg riktigt inbjudande ut! Hoppas att det faktiskt är ett spelbart spel med.

  Trails in the Sky står nog högst på min ”att spela lista” när det gäller bärbart åtminstone, lite skönt att jag har sluppit väntan på del två, hehe.

 2. Yazuka skriver:

  Väldigt trevlig läsning, kul att se din nr 1. Av de spelen du valt så ser nog min personliga ut:

  1. Tales of Zesteria – Nuff said.
  2. Dragon Quest Heroes – Ser otroligt kul ut.
  3. Xenoblade Chronicles X – Det är Xenosaga gänget som gör det, jag köper oavsett. Och så ser det grymt ut. =)
  4. Trails in Cold Steel / Trails in the Sky SC – Båda ser riktigt trevliga ut. Klart man måste stödja XSEED, när de ger oss sådant här.
  5. Persona 5 – Är inget stort Persona fan precis. Men ska ha det ändå.

 3. Fredrik skriver:

  Ser fram emot Trails in the Sky SC, Xenoblade Chronicles X (kommer behöva köpa en Wii U för det här) och Persona 5. Sen så ser jag även fram emot att spela Yakuza 5 väldigt mycket.

  När det gäller Tales of Zestiria så har min hype försvunnit helt, tyvärr. Såg fram emot att spela det mycket när dom började berätta om spelet, men ju mer information och ju mer jag sett från det, desto mindre intresserad har jag blivit. Nu vet jag inte ens om jag kommer köpa det när det är billigt.

  Håller på att spela Persona 4 Golden för första gången just nu då jag köpte en PS TV för en billig slant för inte så länge sedan. Blev även en massa Suikoden III under sommaren.

  • Jag har faktiskt inte kollat/läst för mkt om ToZ men kan också få den känslan när man får för mkt innan release. Lite som det jag skrev om med Xenoblade X.

   PSTV är en grym konsol! Vad tycker du om P4 då? Faran med för hypade spel är ju att man lätt kan bli besviken.

   • Fredrik skriver:

    P4G är bra, har spelat P4 till PS2 förut så det är inte så himla mycket nytt.

    Jo, gillar PSTV. Enda nackdelen är att inte alla PSP-spel fungerar på den, så som Final Fantasy 1-4 + Tactics och Valkyria Chronicles 2. Vilket jag tycker är konstigt för dom fungerar på Vita och dom är ju som sagt PSP-spel så dom använder ju inte Vitas pekskärm eller något sådant som PSTV inte har.

   • Okej, trodde du spelade P4 för första gången och som du säger så gör ju inte Golden så mkt nytt.
    Persona 3 till PSP kändes ju betydligt ”nyare” fast där fanns ju fler saker att förbättra också.

    Märkligt att det inte fungerar. Jag har inte testat så mkt PSP till den än, mest Vita, så det var ny info för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: