52 spel på 1 år: 39-41/52

I skrivande stund är det mindre än 2 veckor kvar på min ”52-utmaning” som slutar den 17 januari och efter den här texten samt några spel som jag inte hunnit skriva om än har jag 6 stycken titlar kvar att hinna igenom.

39. The Wolf Among US (PS4 mm, Äventyr)

WAU

The Wolf Among Us har en fantastiskt bra och spännande berättelse som bygger på serietidningen Fables där klassiska sagofigurer som Snövit, Den store stygga vargen eller Rödluvan fått liv i vad som ska föreställa vår riktiga värld.

Det är dock ingen solig sagoberättelse utan istället är Fabletowns gator regniga och gråa där kriminalitet och olösta fall ständigt verkar ligga inför sheriffen Bigby Wolfs fötter.
The Wolf Among Us är en enda lång mordgåta med ett välskrivet manus, oväntade tvister, flera alternativa vägar att gå och karaktärer som får en att känna något.

Det speltekniska är däremot inte lika välgjort. Dialogval varvas med Quick Time Events samt mindre lätt pussellösning som aldrig riktigt får en att tänka. Visst behöver man inte gå tillbaks till 90-talets stundtals ologiska ”McGyver-pussel” men en bättre balans känns det som att Telltale Games hade kunnat åstadkomma.

Trots det finns det som sagt en riktigt bra berättelse och den kompenserar helt klart för när man väl kommit in i The Wolf Among Us är det svårt att slita sig.

4 av 5

40. Professor Layton and the Azran Legacy (3DS, Pussel/Äventyr)

Azran

Vad som ser ut att bli Professor Layton och Lukes sista spel är tyvärr också den delen jag gillar minst ur de två trilogierna.

Det hela börjar ändå riktigt bra med rykten om en funnen levande mumie och en mystisk organisation som intresserat sig för att väcka gamla krafter på nytt.
Tyvärr går det snart ”utför” något och jakten på fem bortglömda ägg från en tidigare civilisation tar sin början. För varje ägg är den en ny världsdel att besöka och ett nytt problem att lösa vilket egentligen inte medför så mycket till själva huvudmysteriet. Det blir liksom mer som en utfyllnad mellan den mystiska inledningen och den spännande uppgörelsen och känns mest bara spretigt.

Pussellösningen håller däremot samma nivå, vissa svåra, andra självklara och variationen där man exempelvis ena stunden svarar på siffergåtor och andra stunden flyttar runt block riktigt bra.

Även om den sista delen inte riktigt når upp till de övriga är det ett bra spel med ett behövligt avslut för Hershel Layton för ärligt talat så tror jag inte att det finns mycket mer att berätta kring hans tidigare liv.
Det tar såklart emot lite att skriva det då Layton under de sex senaste åren blivit en ny jultradition för egen del. Och sådana ändra man ju inte hursomhelst!

3 av 5

41. TMNT IV – Turtles in Time (SNES mm, Beat ‘em Up)

TMNTIV

Precis det jag vill ha ut av ett klassiskt sidoskrollande Beat ‘em Up kan Turtles in Time erbjuda.
Det är actionpackat, har en bra arsenal av olika attacker, banorna känns varierade när tidsresor blandas in, man kan spela tillsammans i co-op och slutligen så är det Turtles!
Mer än så behöver man inte veta om ett i stort sätt perfekt beat ‘em up-spel!

5 av 5

Annonser

4 Responses to 52 spel på 1 år: 39-41/52

 1. Micke Johansson skriver:

  Spelade själv The Wolf Among Us tidigare förra året. Det var riktigt bra, när det kommer till storyn. Precis som du säger så är inte gameplayet lika bra. Men sin tur är intresserade storyn, så det höll mig kvar.

  Turtles in time!! Ohhh! Ett hellre underbar spel och mitt favorit spel någonsin att spela co-op med. Det blir aldrig dålig det. Sund att remaken är så kass….

  • Har tur nog inte spelat remaken men grafiskt ser den inte så tilltalande ut. Brister den också i gameplay?
   Funderar däremot på att skaffa Sega-versionen som ska ha lite mer innehåll.

   • Micke Johansson skriver:

    För egen del är grafiken höjdpunkten med remaken. Det är dålig/seg kontroll. All härlig musik från originalet är bortblåst och ersatt med något som dödade all stämning i hela spelet.
    Det är få spel jag så bittert ångrar att jag lagt pengar på.

 2. opkij86 skriver:

  Jag vågade läsa trotts allt men turligt nog fanns där inga spoilers, hehe. Tråkigt att det slutar på en svag del men jag ska såklart se till att spela den och att avsluta serien var väl egentligen det rätta valet efter så här många spel.

  Självklart får man inte säga något ont om allas favorit Turtles in Time!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: