Årets mest efterlängtade 2016 (DEL 1/2)

Efter ett ganska ljummet 2015 ser årets releaser, om det inte blir några förseningar det vill säga, ut att kunna bli hur bra som helst.
Det kanske kan bli såpass bra att det rår på det utomstående 2011 där vi fick höjdare som Radiant Historia, Dark Souls, Xenoblade Chronicles och Zelda Skyward Sword.

En topp 5 eller 10 som jag annars brukar skriva räcker därför inte till utan istället blir det 15 hett efterlängtade rollspel/actionäventyr som fått en bekräftad 2016-release.
Därför faller såklart 2017+-titlar som Dragon Quest XI, Kingdom Hearts III, Final Fantasy VII Remake, Ni no Kuni 2 och Shenmue 3 bort.

15. Nights of Azure
Plattform: PS4
Genre: ARPG
Release: 1 april (EU)
Vad: Efter många releaser i sin Atelier-serie så är Gust tillbaks med ett actionbaserat rollspel som tagit en klart mörkare approach än vad vi är vana att se från dem.

14. Yo-Kai Watch
Plattform: 3DS
Genre: RPG
Release: 2016 (EU)
Vad: Efter flera lyckade bärbara serier som Layton, LBX och Inazuma Eleven känns det som att Level 5 återigen skapat en succé. I alla fall i Japan där butikshyllorna under mitt besök i höstas var fyllda med Yo-Ki Watch och det känns som en klar Pokémon-utmanare där de monsterna bytts ut mot spöken.

13. Zelda Twilight Princess HD
Plattform: Wii U
Genre: Actionäventyr
Release: 4 mars (EU)
Vad: Ännu en HD-remake i väntan på Nintendos nyutvecklade Zelda och helt fel känns det inte då jag själv aldrig plastat av originalet till Wii och ser vi tillbaks på Wind Waker HD så var det en välgjord nyutgåva.

12. Fire Emblem Fates
Plattform: 3DS
Genre: SRPG
Release: 2016 (EU)
Vad: Efter ett riktigt lyckat Fire Emblem Awakening så är det svårt att inte känns sig hoppfull över den senaste delen i Nintendos långgående SRPG-serie.

11. Tales of Berseria
Plattform: PS4/PC
Genre: ARPG
Release: 2016 (EU)
Vad: Det känns nästan som att Namco Bandai har skämt bort oss med Tales of-spel den senaste tiden. Varje år finns det en ny release att se fram emot och deras sextonde spel i huvudserien, Tales of Berseria, bygger vidare på Zestirias väl designade värld fast i en dåtid långt därifrån. Potentialen finns som vanligt där och förhoppningsvis levererar det också.

10. Bravely Second – End Layer
Plattform: 3DS
Genre: RPG
Release: 26 februari (EU)
Vad: Likt Square Enix oväntade hit Bravely Default ser uppföljaren Bravely Second ut att spinna vidare på samma spår där ett klassiskt menybaserat rollspel förpackats med funktioner som får det att kännas klart modernare.
Förhoppningsvis har Square Enix dock lärt sig av sitt misstag och att vi slipper den repetitiva delen som originalet bjöd på.

9. Setsuna
Plattform: PS4/PSV
Genre: RPG
Release: 2016 (EU)
Vad: ”The good old days’ are coming back. To every RPG fan in the World… This is for you”. Vad mer behövs än det för att bli peppad?

8. Monster Boy and the Cursed Kingdom
Plattform: PS4/X1/PC
Genre: Actionäventyr
Release: 2016 (EU)
Vad: Efter den misslyckad Kickstartern under namnet Flying Hamster 2 så har det bara gått uppför för FDG Games. Idag är Monster Boy en del i Wonder Boy/Monster World-serien och skaparen Ryuichi Nishizawa är själv med på ett hörn i utvecklingen.
Vem hade trott på ett nytt Wonder Boy/Monster World-spel för ett par år sedan?

Annonser

4 Responses to Årets mest efterlängtade 2016 (DEL 1/2)

  1. Micke Johansson skriver:

    En trevligt lista! Mycket av detta ser jag själv fram emot också.
    Spänd på Nights of Azure, hoppas det är bra. Twilight Princess har jag aldrig kört själv, så det ska bli roligt att få köra igenom det. Speciellt efter Skyward Sword…

    Håller tummarna som fasen på att vi får Berseria i år, inget officiellt sagt om att det kommer i år vad jag vet. Men jag hoppas verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: