Playstation VR en önskelista

VR1

VR har länge varit lite utav en dröm för mig, jag ser fram emot att kunna ta bort mellanrummet mellan mig och TV:n för att kunna ”träda in” i spelen på ett mer atmosfäriskt sätt och efter Sonys pris/release-avslöjande nyligen så känns den drömmen inte allt för långt bort.
Jag är riktigt förväntansfull, överlag nöjd med priset men känner att spelutbudet fortfarande känns ganska snålt med för mycket ”teknikdemos” uppvisade.
E3 lär däremot göra ändring på det, många kompetenta utvecklare har listats vara intresserade av att göra spel till PSVR, men inför det tänkte jag lista mina drömspel som jag hoppas VR-stöd.

5. Final Fantasy XIV A Realm Reborn

FF14

Final Fantasy XIV är inte riktigt någon drömutannonsering då spelet redan blivit bekräftat för VR.
Glad för det är jag då Square Enix fantastiska MMO bygger mycket på att träda in i annan värld och vad passar då inte bättre än just VR?
Redan i originalutgåvan minns jag att jag brukade gå in i förstapersonsläget för att komma närmare Eorzea och snart kan jag ta det ett steg ytterligare!

4. En Dungeon Crawler

Elminage

Nu är det många som säger att tredjepersonsspel passar riktigt bra i VR det med men det är ändå något kittlade med en vy från ens egna ögonen.

På listan av japanska utvecklare till Playstation VR skymtas delvis Atlus och Acquire som båda ligger bakom flera dungeon crawlers såsom många SMT-delar, Etrian Odyssey eller Class of Heroes för att nämna några.

Något liknande från dem till VR-hjälmen vore riktigt intressant och då din egen fantasi kan ha betydelse för genrens många spel kan tillbehöret förstärka det lite extra.

3. No Man’s Sky

NMS

Får vi inte ett officiellt avslöjande att No Man’s Sky kommer att få VR-stöd under årets E3 kommer jag att tappa tron att det någonsin kommer.

Det skulle däremot kännas märkligt då titeln passar VR-tekniken perfekt, det är ett spel Sony själva varit med och promotat rejält och efterfrågan finns definitivt där.

På förhand känns det som att No Man’s Sky är ett spel som skulle få mig att säga ”Goodbye Real World”, träda på mig VR-hjälmen och försöka uppnå något Sword Art Online-liknande tillstånd.

2. King’s Field V(R)

KF

Är det något From Softwares gamla King’s Field-serie gör snäppet bättre än de nyare Souls-spelen så är det den skrämmande känslan att se allt i förstaperson och aldrig med full säkerhet veta vad som lurar bakom dig.

Jag har länge funderat på hur man skulle kunna återliva serien med en femte del utan att det blir ett nytt Souls fast med annat namn eller göra nyare Souls-fans undrande varför man går bort från ett idag lyckat koncept. VR vore en bra ”ursäkt” och säkerligen skulle den skrämmande atmosfären kunna dras ännu längre.

1. Ett Japanskt Rollspel

nnk2

Tänk dig ett Japanutvecklat rollspel, meny- eller actionbaserat, i en färgstark fantasyvärld med lite anime-touch, kanske cel-shadat, i samma stil som Dragon Quest VIII, Ni no Kuni eller Wind Waker HD.
Ett nytt Tales of VR, Ni no Kuni 2 får VR-stöd eller varför inte något helt nytt?

Level 5 står med på listan av ”Japanska VR-utvecklare” och Sony har själva registrerat namnet ”VRPG”.
Något åt det hållet, trots en ganska luddig önskan, vore min största ”VR-dröm” vad är din?

Annonser

3 Responses to Playstation VR en önskelista

 1. Micke Johansson skriver:

  Måste själv säga sedan Sony utannonserade priset på PSVR har även jag blivit mer och mer sugen. Men jag väntar och ser så det faktiskt blir något av det hela, höra om folk får huvudvärk eller andra otrevliga effekter. Om allt är klart eller jag får en chans att faktiskt testa PSVR så lär det bli ett köp.

  Min önskedröm för ett VR spel är precis som ditt nr 1, ett JRPG med VR. Jag har länge velat då in i rollen som hjälten i ett JRPG och kan VR göra det och göra det bra, så kommer jag vara helt och hållet såld. Det är en spännande framtid som väntar minst sagt.

  • Vi får däremot hoppas att Sverigepriset droppar något. typ 4700 just nu. Visserligen har inget officiellt pris avslöjats från Nordisk Film men någon anledning till att man satt 4700 finns nog.

   Skulle inga fler intressanta titlar avslöjas innan releasen hoppar jag nog av. Just nu känns inte FF14 och Summer Lessons 🙂 ensamt inte tillräckligt värt det för ett köp.

   • Micke Johansson skriver:

    Hoppas också det officiella priset blir mindre, men som du säger… Med Nordisk Film inblandad kanske man ska ha tur om det hamnar under 5000kr.

    E3 kommer bli spännande i år om inget annat! Ska dom sälja VR till en så är det bäst för utvecklarna att visa upp något grymt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: