Sega Master System-samling

SMS

Redan i början av året när jag precis blivit klar med min 52-spelsutmaning hade jag tankar på att försöka skaffa en komplett samling av spel jag vill ha till något format. Tanken var att antingen ge mig på NES, SNES, PS1 eller PS2 men projektet lades ner när jag insåg att året redan var fyllt med stora och dyra releaser som Dark Souls 3, Final Fantasy XV, Star Ocean V och Playstation VR.

I dagarna har jag däremot tagit upp idén igen fast i en mindre skala i form av Segas 8-bitssystem, Sega Master System.
Det är lite utav en budgetvariant, utbudet är desto mer begränsat och tillskillnad mot Nintendos konsol tror jag det finns en del överraskningar som inte uppmärksammats lika mycket.

Med rollspel som undantaget kommer jag bara att skaffa titlar jag faktiskt vill ha och spela. Därför går mycket bort. Streets of Rage-spelen är ett bra exempel som båda är fantastiska beat-em-ups men som gör sig klart mycket bättre på Segas Megadrive.
Allt ska vara komplett med box, manual och spel samt i bra skick. En bonuskarta eller ett reklamblad gör inget om det saknas.
Tanken är sedan att jag kommer att skriva om både samlandet och många av spelen i sig när jag väl hunnit ta mig an dem.

SMS 1

På bilden ovan (+Outrun 3D) kan ni se vad jag hittills har i samlingen och efter en hård gallring på Gamefaqs där jag har gått igenom varenda spel och gjort en lista på det jag vill skaffa kom jag fram till ungefär 30 stycken.
Kom gärna med tips om jag missat något ”måste”!

Lord of the Sword
Ys
Kenseiden
Danan
Wonderboy in Monsterland
Wonderboy in Monsterworld
Aztec Adventure
Alien Syndrome
Alex Kidd in Shinobi World
Cyber Shinobi
Psychic World
Zillion
Zillion 2
Ninja Gaiden
Secret Command (Rambo)
Rastan
Renegade
King’s Quest – Quest for the Crown
Star Wars
Master of Darkness
Aerial Assault
Power Strike (Aleste)
Power Strike 2
Transbot (Astro Flash)
Bomber Raid
Cloud Master
Scramble Spirits
Zaxxon 3D
Space Harrier 3D
Line of Fire
Eventuella repros av JP/Asien-exklusiva spel
Annonser

One Response to Sega Master System-samling

  1. opkij86 skriver:

    Det här ska bli kul att följa! Det känns som sagt som ett lagom stort projekt, jag har ju rätt dålig koll på alla ”8-bitars” rollspel så jag har inte direkt något att tillägga på listan men förhoppningsvis kommer man bli lite mer påläst tack vare dig, hehe.

    Jag hade verkligen velat skriva mer om mitt PS2-samlande men det var så mycket annat att skriva om just när jag fick hem som flest spel och nu är det lite av en paus pågrund av datorköp, dom kommande spelen och ett litet återfall till SFC, hehe. Enligt listan är det väl runt 20 titlar kvar som jag letar efter så jag får väl se till att skriva mer när väl dom dyker upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: