Höstens 5 mest efterlängtade

5. Root Letter (2016 EU/US, PS4/PSV)

Root Letter

Kadokawas första titel, Root Letter, i sin ”Mystery Game”-serie är en visuell novell med äventyrsinslag där man efter att ha fått ett mystiskt brev från sin brevvän från förr ska bege sig ut för att finna henne.
De japanska miljöerna ser fantastiskt animerade ut och förhoppningsvis blir det en välskriven berättelse med mycket mystik och spänning i.

4. Akiba’s Beat (Vinter 2016, PS4/PSV)

Akibas beat

Jämfört med de två tidigare delarna i Acquires ”Akiba-serie” så ser Akiba’s Beat ut att kunna bli den mest välpolerade titeln av dem.
Återigen kommer ett välgjort och verklighetstroget Akihabara ligga inför våra fötter men man har denna gång utlovat en aningen seriösare berättelse, ”ordentliga” grottor och striderna som fortfarande är actionbaserade ska ha fått sig en uppgradering.
Det låter lovande, ser bra ut och ger, i alla fall mig, lite vibbar av Persona.

3. Psycho-Pass – Mandatory Happiness (13/9 US, 16/9 EU, PS4/PSV/PC)

PP

Baserat på animen vid samma namn så är Psycho-Pass en visuell novell som utspelar sig i ett framtida och desto mer dystert Tokyo där man får följa två olika detektiver med sina respektive fall att lösa.
Animationen ser riktiga välgjorda ut och bakom spelets utveckling hittar vi ingen mindre än 5pb som bland annat har meriter som Steins;Gate och Corpse Party i bagagen.

2. The Legend of Heroes – Trails of Cold Steel II (6/9 US, 11/11 EU, PS3/PSV)

LOH

Föregångaren som släppets tidigare under året här i Europa har redan blivit en klar favorit för mig. Jag tänker inte spoila något (trailern nedan gör dock det!) men kan säga att del två fortsätter där det sist tog slut och blandningen av klassiskt RPG med skolliv är ett återvändande inslag.
Förhoppningsvis blir det inte som med Trails in the Sky Second Chapter där Falcom återvann lite för mycket utan istället att man denna gång lagt till mer nya områden att utforska och nya karaktärer att träffa.

1. Final Fantasy XV (29/11, PS4/X1)

FF15

Efter mer än tio års väntan och en ordentlig satsning från Square Enix sida så är det svårt att inte vara förväntansfull.
Senaste året, ungefär, har jag nästan helt stängt ute spelet. Jag har inte rört den andra demon som kom, hållit mig borta från animeserien och undvikit trailers samt nyheter i stort. Just för att kunna plocka upp det på releasen med så lite ”förhandsinformation” som möjligt och förhoppningsvis är det vägen för att inte exponeras för mycket i förtid och istället kunna upptäcka allt på egen hand då.

Lite övriga japanska RPG- och äventyrs-releaser att se fram emot:
Monster boy, Dragon Quest VII, The Last Guardian, Yomawari, World of Final Fantasy, River City Tokyo Rumble, Steins;Gate 0, Dragon Quest Builders, Fate/Extella, Pokemon Moon/Sun, Gravity Rush 2, MeiQ, Valkyrie Drive, Paper Mario – Color Splash, Exist Archive, Nioh, Touhou Scarlet Curiosity, Kingdom Hearts 2.8, Yakuza 0.

 

Annonser

5 Responses to Höstens 5 mest efterlängtade

 1. Micke Johansson skriver:

  Trevligt med lite ovanligare titlar, hade hört om den innan men fick lite mer info om dem nu. Roligt.
  Hoppas de lever upp till dina förväntningar.

  • Har haft lite utav en ”japansk äventyrs”-period senaste tiden efter Another Code och Policenauts. Därför lockar Root Letter och Psycho-Pass lite extra.
   Antar att det kommer en topplista på din blogg snart också 🙂

   • Micke Johansson skriver:

    Hehe, förstår jag fullt att man längtar efter lite annat. ^^
    Jo, det gör det kanske. Fast nu har en del av spelen jag längtat efter blivit försenade. Så jag vet inte riktigt om det ens skulle bli en topp 5 lista. Får klura och fundera lite på det. =)

 2. opkij86 skriver:

  Jag säger som vanligt, tur att du håller koll på det jag inte har så bra koll på! Det blir nog inte så många köp som jag hade tänkt i höst men dom viktigaste förblir FF15, Last Guardian och Exist Archive. Även Owl Boy till PC är ett måste för mig.

  Apropå äventyrsspel så tog jag mig precis igenom Marvelous till SFC, riktigt mysigt men kanske borde man flytta bort det från RPG hyllan, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: