Årets Japanska Rollspel 2016 – Plats 11

(Varje dag mellan den 1 december och den 25 december kommer jag att lista de 25 bästa och sämsta rollspelen, samt några få äventyrsspel som undantag, från året som gått.)

11-so5

Plats 11: Star Ocean: Integrity and Faithlessness
Format: PS4 (PS3 Japan)
Genre: Action-RPG
Betyg: 4/5 Mycket bra

Med Star Ocean 5 så känns det som att Tri-Ace gått tillbaks till seriens rötter allt mer och istället för ett mer omfattande äventyret som i Star Ocean 4 har man begränsat sig till en planet och fokuserat på en liten berättelse i Star Ocean’s oändliga universum.

Jag har inget emot det, att en genomspelning endast ligger på 20-25 timmar är heller inget problem men planeten Faykreed hade kunnat varit lite större, haft mer grottor och även städer att besöka.
Presentationen känns också ganska tråkig där antalet ”regisserade” mellansekvenser är få och istället är det dialog där man har fri kontroll över sin karaktär.

Spelets starka sidor, som de actionpackade striderna, level up-systemet och många vackra vyer, är däremot på topp och även om det inte är seriens jämnaste titel kompenseras dess svagheter i stor utsträckning av dess starka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: