Årets Japanska Rollspel 2016 – Plats 01

(Varje dag mellan den 1 december och den 25 december kommer jag att lista de 25 bästa och sämsta rollspelen, samt några få äventyrsspel som undantag, från året som gått.)

01-loh-trails-of-cold-steel

Plats 01: The Legend of Heroes – Trails of Cold Steel
Format: PS3/PSV
Genre: RPG
Betyg: 5/5 Mästerverk

The Legend of Heroes-serien är långt ifrån den mest påkostade som finns men ändå bjuds vi ofta på världar med mycket innehåll och berättelser rika på dialog samt historia långt över vad någon annan utvecklare ens varit i närheten av.

Den första delen av Falcom’s Trails of Cold Steel som utspelar sig i samma värld som Trails in the Sky fast på andra platser är inget undantag och under hela de de 50-60 timmarna det varade var jag helt insugen i dess universum.

En stor nyhet för Trails of Cold Steel, som annars påminner mycket om Trails in the Sky, är att man hoppat på ”skol- och simulator-trenden” där man skapar relationer och spenderar sin fritid hur man nu vill.
Resultatet är riktigt lyckat och balansen mellan skolliv på militärakademin Thor, studieresorna och de politiska konflikter som börjat blossa upp inom kontinenten riktigt bra.
Det finns många favoritkaraktärer att finna och de turbaserade striderna samt level up-systemet både innehållsrikt men ändå väldigt lätt att sätta sig in i.

Trails of Cold Steel är inte bara årets bästa spel utan även en ny favorit som greppat tag i mig mer än vad jag hade trott.

Annonser

6 Responses to Årets Japanska Rollspel 2016 – Plats 01

 1. Micke Johansson skriver:

  Ojojoj! Så pass alltså att det blev nr1? Önskar jag kunde fastna mer för serien. Men får väl ta ett ryck under nästa år och anstränga mig mer, är så många som talar bra om detta spelet och din text gjorde mig mer sugen. Hoppas det kan klicka tredje gången.

  • Jag fastnade helt för det 🙂 Mycket tack vare det Persona-liknande upplägget tror jag.
   Ska själv ge mig på lite tidigare spel i serien snart hade jag tänkt mig. Ska bli kul och se hur de är jmf med Steel och Sky-serierna.
   Hoppas det klickar för dig och serien också då!
   Detsamma!

 2. Micke Johansson skriver:

  Lite sent också, men hoppas du haft en bra jul och hoppas du får ett gott nytt år. =)

 3. opkij86 skriver:

  Ha, ja, jag hade också hoppats hänga med och kommentera under hela december men vi skyller allt på FFXV, Last Guardian och lite grann på julen med! Jag har dock läst alla inlägg och jag är imponerad att du inte inte direkt halkade efter och fick ihop hela ”kalendern”.

  Spänningen var stor vilket som skulle hamna i topp, jag är inte väldigt förvånad över valet dock, eftersom jag gjorde ALLA sidequests och försökte få ut så mycket som möjligt av spelet så blev det mitt tredje längsta spel någonsin men jag hann avsluta det innan det var dags för FFXV! Jag kommer skriva lite mer om spelet nästa vecka men helt klart värdigt att ha i toppen!

  Självklart hoppas jag med att det varit en god jul och att du hinner med lite spelande nu på årets sista dagar!

  • Misstänkte det när du fick ett avbrott i bloggandet efter den 29/11 🙂
   Alla sidequest måste tagit ett tag. Blir det 2:an sen också?

   Du med! Ledig nu och veckan efter nyår efter jobb i mellandagarna så ska försöka spela en hel del. Har egentligen bara hunnit med Setsuna under julen.

 4. opkij86 skriver:

  Haha, ja, klockan i ToCS visade 93 timmar när jag var klar och tanken på att man behöver spela det tre gånger för att se ALLT är galet. Självklart kommer jag spela tvåan med men jag tar nog ”Second Chapter” innan.

  Så fort jag var klar med FFXV så såg jag min bror spela igenom hela spelet så det har blivit en hel del timmar i den världen med.

  I brist på snö i verkligheten så fungerar Setsuna som bra ersättare, hehe. Men hoppas du hinner med nåt mer under den lediga veckan, jag själv är mitt uppe i det rätt massiva Paper Mario: Color Splash men kommer väl även börja på Dragon Quest 7 snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: