2017 års mest efterlängtade

Trots ett riktigt bra föregående år med både efterlängtade och överraskande releaser så ser 2017 ut att kunna hålla lågan vid liv.
Som inför varje nytt år tänkte jag lista mina 10 favoriter som sticker ut lite extra och såklart med fokus på japanska RPG:n och lite visuella noveller.

10. The Silver Case HD (PS4, 21/4 EU)
The Silver Case HD finns redan ute till Steam, i Japan släpptes det första gången 1999 till Playstation 1 och var vid den tiden Grasshoppers och Suda’s första verk som kombinerar peka-och-klicka-äventyr med en visuell novell.
Berättelsen tar passande nog vid år 99 i Japan där en seriemördare som börjat terrorisera staden 24 Wards måste stoppas.
Förhoppningsvis blir det lika spännande som det låter!

09. Yakuza 0 (PS4, 24/1 EU)
Egentligen har jag bara spelat Zombie-delen Dead Souls och delar av Yakuza 4 men känner att kommande Yakuza 0 kan bli en bra nystart för att sedan ta mig igenom seriens övriga delar.
Yakuza 0 tar oss tillbaks till ett Japan år 1988 med välkända ansikten och gameplay likt seriens övriga delar. Att Sega även ger oss en fysisk release denna gång är såklart ett stort plus!

08. Akiba’s Beat (PS4/PSV, 14/3 US)
Jämfört med de två tidigare delarna i Acquires ”Akiba-serie” så ser Akiba’s Beat ut att kunna bli den mest välpolerade titeln av dem.
Återigen kommer ett verklighetstroget Akihabara ligga inför våra fötter men man har även denna gång utlovat en seriösare berättelse, ”ordentliga” grottor och striderna som fortfarande är actionbaserade ska ha fått sig en uppgradering.
Det låter såklart lovande!

07. Caligula (PSV, 2017 EU/US)
Caligula var en av förra årets E3’s mest intressanta spel bland de mindre kända titlarna och utvecklas av Aquaria  och med Atlus som utgivare.
Persona-vibbarna finns där och berättelsen är skriven av Tadashi Satomi som varit med och utvecklat de två första Persona-spelen.

06. Yo-Kai Watch 2 (3DS, 2017 EU)
Efter en riktigt lyckad start med Yo-Kai Watch förra året ser tvåan ut att kunna fortsätta på samma spår.
Förhoppningsvis introducerar Level 5 oss inför många nya ”Yokai’s” att fånga och lite nya idéer som kan få det att kännas lite fräschare.
Sen ska bara Nintendo lyckas släppa det här också för tystnaden inför EU-releasen har varit lite för tyst den senaste tiden.

05. Nier Automata (PS4, 10/3 EU)
Nier tillhör en av förra generationens större överraskningar och uppföljaren med delvis Platinum Games i utvecklingen ser ut att kunna leverera på samma nivå.
Musiken känns fortfarande lika välljudande, designen sig lik och striderna ser ut att kunna ha tagit ett steg uppåt sedan sist.

04. Xenoblade Chronicles 2 (Switch, 2017)
Efter en lite bitter eftersmak av Xenoblade Chronicles X känns det som att Monolith Soft återvänder till det som gjorde originalet så bra dvs mer storyfokuserat, bättre musik och en personligare design.
Nintendo överraskade stort när man visade upp spelet under sin sändning och Switch har redan nu en riktigt bra line-up för dess första år.

03. Tales of Berseria (PS4/PC, 27/1 EU)
Även om seriens senaste delar som Xillia 1 och 2 samt Zesteria inte tillhört dess topp så är det svårt att inte känna sig förväntansfull inför en ny Tales of-release.
Jag har faktiskt undvikit spelet såhär på förhand men hoppas såklart på en levande värld med bra berättande och ett stridssystem som lever upp till dess övriga delar.

02. Zelda Breath of the Wild (Switch/Wii U, 3/3 EU)
Väntan på ett nyutvecklat Zelda i huvudserien har varit lång men snart är det dags.
Jag älskar designen och världen ser sådär spännande härlig ut att bara bege sig ut och utforska i timmar.
Nintendo verkar ha gjort många rätt med Breath of the Wild, utan för många ”gimmicks” och istället ett spel som nästan återvänder till seriens rötter.

01. Persona 5 (PS3/PS4, 4/4 EU)
Efter två riktigt lyckade Persona-spel i rad är det svårt att inte känna sig hypad på den femte delen.
Den tidigare Persona-känslan med skolliv och mystik finns fortfarande kvar, det ser riktigt bra ut och med både en högre budget samt längre utvecklingstid än vanligt kan det bli seriens mest polerade del.

Annonser

5 Responses to 2017 års mest efterlängtade

 1. Micke Johansson skriver:

  Vilka underbara titlar att se fram emot. Visste ju sedan tidigare du hade bra smak. 😉
  Det ska bli spännande att se vad mer som släpps i år, speciellt när första halvan av året är fyllt med så mycket underbara spel.
  Känns nästan lite sjukt att vi får så här mycket bra på en och samma gång.

  • Du har inte så dålig smak heller 🙂
   Det ryktas väl lite om FF7 HD vilket vore grymt.
   Inser nu också att jag missat Ni no Kuni 2 (!) vilket avslöjats för 2017 om jag minns rätt.
   Det lär väl inte hinna komma ut i vår så det får bli på ”höstens mest efterlängtade”-lista 🙂

 2. Fredrik skriver:

  Ser fram emot dom flesta spelen i denna lista, utom Yo-Kai Watch 2 och Tales of Berseria (som ändå kan bli ett köp någon gång i en framtida PS Store-rea).

  Kanske för att det släpps i morgon, men jag ser fram emot att spela Yakuza 0 oerhört mycket. Och sedan så kommer ju nyversionen av Yakuza 1 i sommar, Yakuza Kiwami 🙂

  • Ingen Tales-pepp alltså 🙂
   Har börjat lite mer Yakuza 0 nu och det verkar riktigt lovande.
   Tanken är nog att ge mig på Y1 sen till sommaren. Blir nog Kiwami.
   Vad tror du om 2:an, finns det chans att det blir en liknande remake av den? Annars får det bli till PS2 🙂

   • Fredrik skriver:

    Hoppas verkligen på en remake av tvåan också. Det är min favorit i serien, men att spela det på PS2an igen känns lite segt med laddningstiderna osv (även om dom är bra mycket bättre än laddningstiderna i ettan). Vet inte hur stor chans det är att det händer, eller om Kiwami var någon försäljningssucce i Japan. Om det var det så ser vi nog ett Kiwami 2, hoppas jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: